Залучення населення ОТГ до вирішення місцевих проблем

Дата: 24.04.2018 22:14
Кількість переглядів: 1041

Фото без опису19 квітня в Одесі відбувся семінар “Кращі практики залучення населення ОТГ до вирішення місцевих проблем”, який провели експерти ВГО “Асоціація сприяння самоорганізації населення” в рамках проекту “Відкрита громада – сильна громада” за підтримки Реанімаційного пакету реформ.

Учасниками заходу стали представники об’єднаних територіальнних громад Одеської області. Від Вилківської ОТГ у семінарі взяв участь секритар Вилківської міської ради Рогачко Зоя Михайлівна. На круглому столі вони дізнались про головні ознаки консолідованої та сильної об’єднаної територіальної громади та про те, як  місцева демократія може сприяти активізації та згуртуванню населення в ОТГ.

Фото без опису

Експерти Асоціації представили інструкції до використання таких інструментів місцевої демократії, як: проведення загальних зборів, громадських слухань, публічних консультацій, використання місцевих ініціатив, створення органів самоорганізації населення. Окрему увагу експерти приділили питанню Статутів територіальних громад, регламентів та положень. Учасників заходу зацікавили позитивні практики залучення мешканців в ОТГ. Важливою темою для обговорення стало питання периферійних громад в складі об’єднаних та досягнення балансу інтересів за допомогою інстерментів місцевої демократії.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь