«Шлях осетра»: святкуючи День Дунаю 2018

Дата: 04.07.2018 20:43
Кількість переглядів: 1028

Щорічно 29 червня країни басейну Дунаю віддають шану одній з найбільших річкових систем Європи, що є домівкою як для багатьох людей, так і для унікального біологічного різноманіття. Тож уже 14 років поспіль в останній тиждень червня придунайські громади відзначають День Дунаю.

Цьогоріч у місті Вилкове (Одеська область) Всесвітній фонд природи WWF в Україні та Дунайський біосферний заповідник провели для дітей цікаву гру-квест «Шлях осетра». «Такі події допомагають привернути увагу до цієї унікальної річки та її мешканців, деякі з яких знаходяться на межі зникнення. Вже другий рік поспіль День Дунаю у Вилковому присвячений осетровим рибам, які жили ще 250 мільйонів років тому, однак сьогодні занесені до Червоної книги України та Міжнародного червоного списку МСОП», – зазначила представниця WWF в Україні та проекту «ЖИТТЯ дунайським осетровим» Катерина Куракіна.

Щоб успішно завершити «Шлях осетра» юні вилківці долали чотири етапи маршруту: відповідали на питання вікторини про осетрових риб, згадували риболовецькі традиції рідного краю, шукали частинки «осетро-пазлу», а також мандрували Дунаєм та долали перешкоди на шляху до Чорного моря, як справжні осетри. Впродовж квесту дітлахів супроводжував особливий гість – маскот-осетер, а також волонтери «Осетрової варти», що цими днями проходить у Вилковому (про місію 2018 року читайте невдовзі на сайті WWF в Україні). «Ми розуміємо, що справа збереження та відновлення осетрових риб в Дунаї – це справа не одного покоління. Сьогодні, маємо надію, що діти не тільки дізналися багато цікавого про осетрових, але й зрозуміли, що їх потрібно берегти і шанувати. Сподіваємося, що сьогодні лави захисників осетрових поповнилися», – додала Катерина Куракіна.



На святковій карті Дня Дунаю 2018 було нанесено близько 30 заходів та активностей у 14 країнах дунайського басейну, зокрема у Німеччині, Угорщині, Хорватії, Сербії, Румунії, Болгарії, Молдові, Австрії, Чехії, Словаччині, Словенії, Боснії та Герцеговині, Чорногорії, а також Україні.

Більше про проект «ЖИТТЯ дунайським осетровим» дізнайтеся на сайті ua.danube-sturgeons.org.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь