«Шлях осетра»: святкуючи День Дунаю 2018

Дата: 04.07.2018 20:43
Кількість переглядів: 1074

Фото без описуЩорічно 29 червня країни басейну Дунаю віддають шану одній з найбільших річкових систем Європи, що є домівкою як для багатьох людей, так і для унікального біологічного різноманіття. Тож уже 14 років поспіль в останній тиждень червня придунайські громади відзначають День Дунаю.

Цьогоріч у місті Вилкове (Одеська область) Всесвітній фонд природи WWF в Україні та Дунайський біосферний заповідник провели для дітей цікаву гру-квест «Шлях осетра». «Такі події допомагають привернути увагу до цієї унікальної річки та її мешканців, деякі з яких знаходяться на межі зникнення. Вже другий рік поспіль День Дунаю у Вилковому присвячений осетровим рибам, які жили ще 250 мільйонів років тому, однак сьогодні занесені до Червоної книги України та Міжнародного червоного списку МСОП», – зазначила представниця WWF в Україні та проекту «ЖИТТЯ дунайським осетровим» Катерина Куракіна.

Щоб успішно завершити «Шлях осетра» юні вилківці долали чотири етапи маршруту: відповідали на питання вікторини про осетрових риб, згадували риболовецькі традиції рідного краю, шукали частинки «осетро-пазлу», а також мандрували Дунаєм та долали перешкоди на шляху до Чорного моря, як справжні осетри. Впродовж квесту дітлахів супроводжував особливий гість – маскот-осетер, а також волонтери «Осетрової варти», що цими днями проходить у Вилковому (про місію 2018 року читайте невдовзі на сайті WWF в Україні). «Ми розуміємо, що справа збереження та відновлення осетрових риб в Дунаї – це справа не одного покоління. Сьогодні, маємо надію, що діти не тільки дізналися багато цікавого про осетрових, але й зрозуміли, що їх потрібно берегти і шанувати. Сподіваємося, що сьогодні лави захисників осетрових поповнилися», – додала Катерина Куракіна.

Фото без опису

На святковій карті Дня Дунаю 2018 було нанесено близько 30 заходів та активностей у 14 країнах дунайського басейну, зокрема у Німеччині, Угорщині, Хорватії, Сербії, Румунії, Болгарії, Молдові, Австрії, Чехії, Словаччині, Словенії, Боснії та Герцеговині, Чорногорії, а також Україні.

Більше про проект «ЖИТТЯ дунайським осетровим» дізнайтеся на сайті ua.danube-sturgeons.org.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь