Попередження про небезпечність стихійних ринків

Дата: 10.07.2018 22:21
Кількість переглядів: 996

Фото без описуСтихійна торгівля – це торгівля фізичними особами без відповідних дозвільних документів про якість та безпеку товарів, що реалізуються ними у невстановлених місцях (на вулицях, у дворах, на тротуарах, у скверах, парках, під’їздах) з рук, із землі, без відповідного дозволу на розміщення об’єкта торгівлі.

Крім того, це самовільне захоплення земельних ділянок та встановлення на них малих архітектурних форм – наметів, кіосків, павільйонів тощо для заняття торговельною діяльністю.

 

Шановні мешканці м. Вилкове!

       Продукти, які продаються з землі, із необладнаного  автотранспорту в антисанітарних умовах, що не пройшли  ветеринарно- санітарної  експертизи несуть в собі  чималу загрозу, можуть стати причиною виникнення  гострих інфекційних шлунково-кишкових захворювань    особливо у дітей, людей похилого віку, із ослабленим імунітетом, вагітних.

Чим небезпечні продукти зі стихійних ринків:

  1. Якість продуктів ніхто не перевіряє.
  2. Харчі продаються прямо з землі , де  «кишать» збудниками хвороби. Придбавши такий продукт, можна захворіти на інфекційні кишкові захворювання.
  3. На стихійних ринках немає торгових місць, що є  порушенням санітарно- гігієнічних вимог  при торгівлі.
  4. Продавці на стихійних ринках не отримують жодних дозволів від адміністрації та інших служб, можуть бути носіями інфекційних захворювань в т.ч. туберкульозу.
  5.  В разі отруєння продуктами з такого базару потерпілому не буде на  кого пред’явити позов до суду.

         Перед тим, як щось купувати на стихійному ринку, потрібно добре подумати, чи варто економити декілька гривень на продукції невідомого походження, а потім у  інфекційній лікарні витрачати в кілька разів більше.

         За торгівлю з рук у невстановлених місцях передбачена статтею 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення відповідальність у вигляді штрафу у розмірі від 1 до 7 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої. А за торгівлю промисловими товарами – штраф від 6 до 15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі.

         Відповідно до ч. 2 ст. 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення, крім посадових осіб органів внутрішніх справ, адміністративні протоколи за торгівлю з рук у невстановлених місцях мають право складати посадові особи, уповноважені на те виконавчими комітетами сільських, селищних, міських рад.

          Продавці стихійних ринків свідомо порушують Закон і ставлять під загрозу здоров’я покупців.

          В черговий раз звертаємося до мешканців громади  із закликом не купувати продукти харчування в місцях стихійної торгівлі та застерігаємо всіх від небезпеки, яка пов’язана із вживанням небезпечних продуктів!

 

Начальник відділу праці та соціального захисту населення                                                                                             Ю.М. Галкіна  

                                         


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь