06 листопада 2018 року відбулись загальні збори Вилківської ОТГ, на порядку денному зборів був звіт міського голови про роботу міської ради та її  виконавчого комітету за період з листопада 2017року до жовтня 2018 року

Дата: 07.11.2018 09:30
Кількість переглядів: 984

06 листопада 2018 року відбулись загальні збори Вилківської ОТГ, на порядку денному зборів був звіт міського голови про роботу міської ради та її  виконавчого комітету за період з листопада 2017року до жовтня 2018 року. На загальних зборах були присутні 267 громадян.

 

Фото без описуЗвіт міського голови:

ШАНОВНА ГРОМАДО!

          Дякую усім, хто залишив свої домівки та роботу і долучився до важливої події у  житті Вилківської громади —  обговорення результатів роботи Вилківської міської ради та її виконавих органів за минулий рік.

Мені імпонує така позиція, адже це говорить про вашу активну участь у житті нашої громади, бо байдужість руйнує на своєму шляху все.

Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні», Статут нашої громади передбачають щорічний звіт голови. Звітувати перед вами мені не складно, адже у залі бачу переважно тих, хто не стояв осторонь розвитку і змін, а допомагав, підставляв плече, а тому ви і є тими авторами змін, які сталися за звітний період.

Що зроблено — ви бачите на вулицях,  у дитячих садках,  школах, лікарні, будинках культури. Для того, аби все працювало як єдиний механізм, треба було забезпечити виконання бюджету, працювати зі спонсорами, які допомагають у реалізації багатьох проектів.

Сьогодні разом з вами хотів би проаналізувати, що вдалося зробити у звітному періоді позитивного і над вирішенням яких проблем необхідно працювати надалі, які корективи до наших планів необхідно внести.

Отже, дозвольте мені, відповідно до вимог зазначеного вище Закону, відзвітувати про свою діяльність, про роботу міської ради та її виконавчого апарату. Коротко характеризуючи роботу, треба зазначити, що рада працювала стабільно і послідовно, забезпечуючи розвиток нашої громади за пріоритетними напрямками, розв’язуючи поточні питання життя громади, не перетворюючись на арену політичного протистояння. Разом із вами ми прагнули організувати її так, щоб рада якомога повніше та ефективніше виконувала свої обов’язки, передбачені чинним законодавством, і головне — компетентно приймала відповідні рішення. Багатопартійність наразі не мінус, а плюс: всі політичні сили задекларували європейський вектор, тому у нас багато точок дотику.

Тому все, що зроблено за звітний період, є результатом колективної роботи кожного депутата, постійних комісій, сесійної діяльності , виконавчого апарату міської ради; співпраці з обласною державною адміністрацією та громадським активом .

Головна задача, яка стоїть перед нами – це формування спроможної громади, яку ми успішно разом вирішуємо. До Вилківської міської об’єднаної громади увійшли села Десантне, Мирне, Новомиколаївка, селище Біле.

 

Період становлення громади складається з зупинки діяльності сільських рад та переведення  їх структури до складу ОТГ, яка почала свою офіційну спільну діяльність 1 січня 2018 року. З набуттям повноважень об’єднаної територіальної громади були здійснені заходи щодо передачі установ громади із спільної власності громад Кілійського району у комунальну власність Вилківської об’єднаної територіальної громади.

Отже: з першого лютого ми створили відділ культури, туризму та спорту, підпорядкували йому всю культуру нашої громади, а з першого липня підпорядкували всю освіту створеному відділу освіти, молоді та спорту, культури, туризму і на останок в серпні місяці створили відділ охорони здоров’я, наразі вирішується  питання з сімейною медициною.

Для виправдання багаторічних сподівань мешканців міста Вилкове, з метою усунення нарікань мешканців міста Вилкове та покращення якості надання комунальних послуг мешканцям нашої громади, було прийнято рішення про створення комунального підприємства «Вилківський міськводоканал», яке, нажаль, сьогодні не показало очікуваних результатів господарської діяльності.

Робота Вилківської міської ради VІІ скликання та її виконавчого комітету здійснювалась відповідно до планів роботи та була спрямована на розвиток основних засад місцевого самоврядування, вирішення питань життєдіяльності нашої громади.

За звітний період відбулося: 32 засідання постійних комісій міської ради, на яких розглянуто близько 500 питань; 15 пленарних засідань міської ради. Прийнято 484 рішення. Для ознайомлення всі проекти рішень попередньо опубліковувалися на офіційному сайті міської ради.

Найбільша кількість рішень стосувалися питань економіки, фінансів, стратегії розвитку та інвестицій, земельних питань,  житлово – комунальних питань. Депутати розглянули та прийняли ряд рішень, що стосуються соціальної підтримки пільгових верств населення: інвалідів по групам, учасників бойових дій.

Значна частина питань  відображає наші, шановні депутати, проблеми і побажання, висловлені вами особисто.

Серед головних здобутків хотів би відзначити в першу чергу підготовку міських програм, за якими буде жити і розвиватися місто на перспективу та напрацювання важливих пріоритетних напрямків роботи. Це План соціально-економічного та культурного розвитку Вилківської ОТГ на 2018 рік, «Цільова програма здоров’я на 2018-2019 роки», цільова програма «Доступна медицина на 2018-2020 роки по Вилківській ОТГ», «Міська програма відпочинку та оздоровлення дітей на 2018 рік», «Програма розвитку туризму», Програма підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім», «Програма  цивільного захисту техногенної та пожежної безпеки на території Вилківської об’єднаної територіальної громадина 2018-2021 р.», «Правила утримання домашніх та інших тварин і поводження з ними на території Вилківської міської ради», Програма регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами в м.Вилкове, с.Десантне, с.Мирне, с.Новомиколаївка на 2018-2023р.»

Виконання власних та делегованих державою повноважень здійснює виконавчий комітет Вилківської міської ради в кількості 16 членів виконкому. Члени виконкому - це працівники установ та організацій міста, представники різних політичних партій, громадських організацій, підприємці.

За звітний період проведено 15 засідань виконавчого комітету Вилківської міської ради, на яких прийнято 206 рішень. Це рішення про затвердження кошторисів на виконання робіт з поточних та капітальних ремонтів об’єктів комунальної власності, такі як: покрівля Десантненської ЗОШ, будівлі Вилківського БДЮТ, покрівлі ДНЗ «Колосок» в с. Мирне, покрівля ДНЗ «Джерельце» в м. Вилкове, системи опалення ДНЗ «Сонечко» в с. Десантне, капітальний ремонт частини приміщень Вилківської міської бібліотеки, капітальний та поточний ремонт дерев’яних тротуарів, приймались рішення про уточнення адрес об’єктів нерухомості, про надання дозволу на знесення аварійних будівель, відповідно до звернень мешканців нашої громади та про висунення 2-х кандидатур на присвоєння почесного звання «Мати-героїня», шановним багатодітним матерям нашої громади..

В межах повноважень видано 358 розпоряджень міського голови з питань основної та адміністративно-господарської діяльності міської ради, з питань кадрової роботи створено: 127 розпоряджень з особового складу та 176 розпоряджень по відпусткам.

Створено робоче місце державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, держаний реєстратор розпочав свою роботу в серпні місяці, громадяни вже відчули переваги отримання послуг в громаді.

Працює державний реєстратор з реєстрації актів цивільного стану громадян, плануємо розширювати перелік  послуг після завершення ремонтних робіт в ЦНАП.

Надано 387 послуг з первинної правової допомоги мешканцям нашої громади, в тому числі з деяких питань нотаріату, відповідно до наданих повноважень.

За звітний період до Вилківської міської ради звернулись 643 громадянина, на особистому прийомі – 48 громадян. Це багатодітні сім’ї, одинокі матері, матері-героїні – 11, з питань надання матеріальної допомоги на лікування звернулись – 156 мешканців нашої громади, з питань соціального захисту – 43 громадянина, з земельних питань звернулись 256 громадян, з житлових питань – 52громадянина,з питань комунального господарства – 14 звернень, та 37 звернень з питань законності. Всі звернення громадян, які надійшли до Вилківської міської ради розглядались згідно Указу Президента України «Про першочергові заходи щодо реалізації та гарантування конституційного права на звернення громадян» № 109/2008 від 07.02.2008року та Закону України «Про звернення громадян». 

Саме складне – це теперішня політизація людей, впевненість  їх та запеклість, коли від нас вимагають вирішення питань та усунення проблем, які необхідно вирішувати на державному рівні, і таке явище відбувається не тільки в нашій громаді.

Запорукою успішного  розвитку громади є збалансований міський бюджет.

Запланована дохідна частина бюджету Вилківської ОТГ за 9 місяців 2018 року  18,5 млн. грн., фактичне надходження  становить - 20,3 млн грн., перевиконання планових показників  на 1.8 млн. грн.. (109,7 %).

Основними бюджетоутворюючими джерелами надходжень до бюджету є:

Податок з доходів фізичних осіб, податок на нерухоме майно, єдиний податок, орендна плата за землю, лісовий податок, акцизний податок з алкоголю та тютюнових виробів, орендна плата за землю, туристичний збір, єдиний податок  з сільгоспвиробників.

Разом з тим хотілося б наголосити, що в цьому році зменшились плата за користування надрами, зменшились надходження з акцизного податку на пальне, цьому сприяли зміни в Бюджетному кодексі України. Спостерігається зменшення надходжень за адміністративні послуги. Це спричинено зменшенням платників, порівняно з минулим роком. Спостерігається невиконання надходжень земельного податку юридичних осіб.

В цілому темп росту доходів складає 120,3 %. Єдиний податок збільшено за рахунок надходжень від сільгоспвиробників с. Мирне та с. Десантне:

Найбільшу питому вагу у бюджеті міста складають видатки на освіту. Протягом 2018 року направлено на утримання відділу освіти з міського бюджету–723 тис.грн.;  на утримання освіти до формування її у нашій ОТГ, крім субвенцій з держбюджету, додаткові 9млн.885тис.955грн.виділено з наших місцевих доходів.

Утримання на освіту с 26 липня по 10 жовтня 2018 року – 2,9 млн. грн.

Були виділені кошти на співфінансування  для обладнання на «Нову українську школу» - 306 тис. грн.(це становить більше 100%, постановою передбачено від 10%), на перевезення школярів для здачі ЗНО було виділено 33 тис.грн. з місцевого бюджету.

Держава надала нам субвенцію в розмірі 47 % від всіх видатків на утримання соціальної сфери, все інше ми співфінансували за рахунок перевиконання плану доходів.

Самим напруженим періодом був початок організації громади, передача та прийняття майна комунальної власності громади від районної ради, адже працівники медичних закладів, працівники освіти, культури не повинні були залишитися без заробітної плати та і взагалі робочих місць. Після передачі  всіх відділів збільшилась штатна структура до 650 осіб, а це і виплата зарплати, відпускних, та насамперед брак кваліфікованих кадрів, відповідно до Законів України проводились конкурси на вакантні посади. Ми з цим впорались, заборгованості по виплаті заробітної плати у нас немає.

Утворена робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. За результатами діяльності робочої групи спостерігається створення нових робочих місць та збільшення надходжень до бюджету нашої громади.

Вилківською міською радою створено комунальне підприємство «Вилківський міськводоканал», який на даний час став правонаступником КП «Зміїний» і на сьогодні опікується благоустроєм міста. На підтримку КП «Вилківський міськводоканал»  з міського бюджету була надана фінансова допомога у сумі 623 тис.грн. та для придбання запчастин - 32 тис. грн.. На сьогодні підприємство надає послуги з водопостачання та водовідведення мешканцям міста, підприємствам, організаціям та установам. Населення громади забезпечується водою через водогони та колодязі. З метою забезпечення населення якісною питною водою вживаються відповідні заходи. Так, проведено лабораторне дослідження якості питної води. Було виділено з міського бюджету на лабораторні дослідження, оцінку рівня якості та токсичності вод водозабірного каналу – 30,5тис. грн. та розчистку водопідвідного каналу водонасосної станції – майже 40 тис. грн.. Головна проблема  водопостачання - стан розвідних мереж, значна частина яких прокладена в 1967 році, тобто їм більше ніж півстоліття.. Зараз за рахунок місцевого бюджету придбано, змонтовано та введено в експлуатацію частотний перетворювач на насосне обладнання водоочисних споруд міста, що на сьогоднішній день вже надало можливість нормалізувати тиск в системі подачі води від різких перепадів (гідроударів) та скоротили потребу в електроенергії в 1,5 рази, це завдяки  спеціальному електрочастотнику, який плавно створює тиск в системі водопостачання, щоб відійти від  поривів трубопроводів. На минулій сесії було виділено 32 тисячі гривень для придбання ще одного насосу, щоб забезпечити тиск в системі в період поливу, який особливо інтенсивний в літній період. Найголовніше для нас завдання- поміняти всі старі труби на сучасні пластикові. Ми підготували проект реконструкції водопровідних ліній, згідно з яким за державною програмою "Питна вода" з бюджету мали отримати 28,3 мільйона гривень. Однак цей тендер, на жаль, не відбувся через те, що кошториси були зроблені в 2016 році. У порівнянні з 2016 в 2018 році різко зросла мінімальна зарплата - з 1708 грн до 3723 грн і відповідно вартість матеріалів. Зараз робоча комісія переглядає цей проект з упором на реконструкцію саме розвідних мереж. Плануємо до нового року подати його на фінансування. В рамках цього ж проекту планується для забезпечення якості води здійснювати водозабір прямо з Дунаю, а не подводящим довгим каналом, де якість забезпечити важко, а то й неможливо. Також  був закуплений за 31 тис. грн. насос потужністю 120 м3/год. для подачі води на місто і на цей час з 11.09.2018 року введений в експлуатацію, що надало можливість забезпечення бесперебійної подачи води у денні часі на місто без відключень згідно графіка, а також значної економії  электроэнергии с 40 кВт до 9кВт за годину.

  • Великою проблемою для комунального підприємства залишається заборгованість населення з оплати за надані послуги. Підприємство є збитковим. Незважаючи на те, що працівниками  підприємства проводиться претензійно-роз’яснювальна робота з населенням, заборгованість за надані послуги залишається значною. Слухаючи нарікання жителів міста на недостатньо високий рівень комунальних послуг, хочу наголосити, що їх якість у значній мірі залежить також від самих жителів та вчасної оплати за надані послуги.

На даний період наші села знаходяться без централізованого водозабезпечення. Зараз розглядається проект Кілійського водогону, який може  вирішити цю проблему. На сесії міської ради було розглянуто питання та виділена земля під будівництво водонапірніх веж та водонасосних станцій.

Проводиться робота з вирішенні проблемних питань з водовідведення. У зв’язку з тим, що каналізаційні колодязі тривалий час не очищувались від накопичень у вигляді коренів дерев та твердих накопичень, була проведена очистка 17 колодязів по вул.. Сонячна, №4 та № 6 на суму 82 тис. грн..

Станом на 31.09.2018 року до вакуумної каналізації ТОВ «Полімерконструкція ЛТД» підключено 58 абонентів (72 камері-прійомники з 353 од.) з яких:

- бюджетні організації -  12 од. з 12 існуючих,

- державні підприємства -  3 од. з 3-х існуючих (Адмін. МТП «Усть-Дунайськ», ДП «Дельта-Лоцман, в/ч , заповідник,

- комерційні підприємства - 1 од. з 93-х існуючих,

- приватний сектор - 42 од. з 1250 од.. Проводиться роз’яснювальна робота по підключенню каналізації в індивідуальні будинки.

Для запобігання катастрофічного стану сміттєзвалища, щоб не допускати розносу сміття по прилеглій до сміттєзвалища території, були проведені будівельні та монтажні роботи по встановленню огорожі на суму 27,5 тис. грн.; проведено розчистку сміттеєзвалища в м.Вилкове на суму 51,6 тис.грн.   та в с.Десантне на суму 10,3 тис.грн..

На балансі КП «Вилківський міськводоканал»знаходяться багатоповерхові будинки в занедбаному стані та потребуючі значних капітальних вкладень. Квартири в цих будинках  приватизовані. Мешканцям для їх утримання потрібно створювати ОСББ та отримувати будинки на баланс, відповідно до діючого законодавства.

Цехом благоустрою при виконавчому комітеті Вилківської міської ради щоденно проводиться прибирання населених пунктів від сміття, викошування трави, кронування та видалення аварійно-небезпечних дерев, утримується  в належному стані вулично-дорожні мережі, міське кладовище. У зимовий період здійснюється розчистка від снігу доріг та тротуарів, їх посипання піскосумішшю. Нанесено дорожні розмітки «пішохідний перехід». Профінансовані видатки на придбання зелених насаджень на 15тис. грн. Продовжуються роботи по освітленню вулиць. В цьому році прокладено 3 км повітряних електромереж вуличного освітлення, встановлено нових 83 ліхтаря та відновлено – 20, замінено 256 ламп на енергозберігаючі, ведеться чіткий контроль експлуатації цих ламп. Для утримання, обслуговування в належному стані та забезпечення надійної роботи мереж зовнішнього освітлення вулиць в поточному році було виділено майже 300 тис. грн. Особливо хочеться відзначити важкий період взимку, коли кілька днів не було електроенергії. Нам, завдяки об'єднаним зусиллям багатьох людей, вдалося не розморозити ніде системи опалення, не було смертельних випадків, які, на жаль, відзначалися в деяких населених пунктах. Я щиро вдячний всім жителям громади, які згуртувалися і надавали велику допомогу людям похилого віку та самотнім, які живуть в багатоповерхових будинках, де не було світла і опалення.

Як тільки в квітні пішов паводок, ми почали ремонт кладок. Було придбано ліс (дошка не обрізна та обрізна) для ремонту кладок на суму – 131тис.300.грн. та виконано поточний ремонт деревяних тротуарів та мостів-переходів по вулицям: Пушкіна;  Павлова, Грушева; Б.Канал; І.Франка; Миру, Моряків Десантників; ремонт настилу 2-х мостів по вул. Моряків Десантників, по вул. Свято-Миколаївська -1 міст.; поточний ремонт деревяних тротуарів по вул. Шкільна та Моряків-Десантників в м.Вилкове, поточний ремонт тротуару по вул. Героїв Десантників в селі Десантне – 14 тис. грн

Міською радою вживалися заходи щодо покращення стану доріг. Так протягом звітного періоду проведено грейдерування  грунтових доріг: в м. Вилкове  на суму 49 тис. грн.; та в в с. Десантне – на суму 15тис. грн., взимку проводилась розчистка доріг від снігу – 57,5 тис. грн..

Проведені роботи з розчищення входів в основні єрики Вилкове:  Українських Прикордонників, Кутузова, Лермонтова, Чкалова, Першотравнева  на суму 96тис.грн. та буде розчищено вхід в Білгородський канал.

Міською радою, відділом освіти  визначено пріоритетним збереження і розширення мережі закладів дошкільної освіти, тому продовжуються роботи з капітального ремонту  даху Комунального дошкільного закладу освіти(ясла-садок) №2 «Джерельце» м. Вилкове (6 груп - розраховані 135 дітей), даху Комунального дошкільного закладу освіти (ясла-садок)«Колосок» с Мирне (2 групи – 50 дітей), системи опалення та водопостачання в санвузли молодшої групи Комунального дошкільного  закладу освіти (ясла-садок) «Сонечко» с. Десантне (2 групи – 50 дітей).

У літній період з залученням позабюджетних коштів, силами педагогічного та технічного персоналу пройшли поточні ремонтні роботи у всіх закладах дошкільної освіти, утеплення зовнішньої сторони північної стіни ЗДО «Золота рибка», заміна вікон на енергозберігаючі в КЗО «Джерельце». З залученням бюджетних коштів оновлені меблі (дитячі ліжка) КЗО «Джерельце» та «Золота рибка».

5 працюючих дошкільних закладів відвідують 333 дитини.

Для задоволення освітніх потреб  функціонує 5 закладів загальної середньої освіти, усього в закладах загальної середньої освіти навчається 1357 учнів.

Учні 1 – 4 класів, діти – сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, що виховуються у малозабезпечених сім’ях та діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у інклюзивних класах загальноосвітніх навчальних закладів,  одержують безоплатне гаряче харчування, яке 100-відсотково фінансувалися  з міського бюджету.

Відповідно до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», виконавчий комітет Вилківської міської ради, в межах повноважень,   здійснює соціально-правовий захист дітей, які проживають на території Вилківської міської ради.

На території Вилківської міської ради під опікою та піклуванням громадян перебуває 46 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування Станом на жовтень 2018 року на території Вилківської міської ради  функціонує  5 прийомних сімей,  в яких виховується 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Виконавчий комітет Вилківської міської ради, здійснює контроль за умовами утримання, навчання, виховання, дітей над якими встановлено опіку, піклування, які виховуються в прийомних сім’ях, шляхом їх відвідування та спілкування з дітьми.

Ведеться робота по оздоровленню дітей пільгових категорій в літніх пришкільних таборах,  та в позаміських закладах оздоровлення та відпочинку. На сьогодні оздоровлено 372 дитини, на оздоровлення дітей з місцевого бюджету виділено 35 тис. грн. Це діти – сироти, діти, позбавлені батьківського піклування,  діти з багатодітних сімей та з сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах, діти з сімей учасників АТО. У пришкільних таборах з денним перебуванням на базі загальноосвітніх навчальних закладів Вилківської міської ради були охоплені відпочинком та безкоштовним харчуванням ( на суму 75600 грн.) діти, які потребують особливої соціальної підтримки. Виконавчим комітетом Вилківської міської ради проведені заходи до Міжнародного дня захисту дітей. Закуплено солодких подарунків для дітей на суму 9615 грн. Також до Дня Святого Миколая одержали подарунки всі діти початкових класів шкіл, діти інваліди, діти з малозабезпечених родин.

В рамках благодійної  акції «Готуємо дітей до школи», яка проводилася відділом праці та соціального захисту населення  виконавчого комітету Вилківської міської ради, завдяки  небайдужим мешканцям громади вдалося допомогти 18 сім’ям, що опинилися в складних життєвих обставинах та перебували у скрутному матеріальному становищі, та в яких виховується 39 дітей. Надано допомогу в  забезпеченні дітей шкільним приладдям, одягом, взуттям та необхідними канцелярськими товарами на суму 10тис. грн.

Укладено договір з Держгеокадастром, і незабаром до нашої громади, відповідно до державного плану передачі земель, відійдуть всі повноваження по ораним землям сільськогосподарського призначення.

У складі Вилкове раніше не було ораних земель і  аграрного сектору. З'явилася нова для нас робота з керівниками фермерських господарств та одноосібниками. Це і нові питання щодо податкових ставок на землю, збереження і розведення молодняка великої рогатої худоби, для чого існує особлива державна програма, і багато інших питань. Для громади в цьому році  стала особливо актуальною проблема африканської чуми свиней. Я вдячний всім жителям ОТГ, які серйозно поставилися до цієї проблеми. З метою не допущення подальшого поширення цього захворювання тварин ми встановили спецпост на кордоні ОТГ. Хочу особливо відзначити роботу Дунайського біосферного заповідника, чиї співробітники постійно відстежували ситуацію на їх великій території і своєчасно  утилізували трупи знайдених диких кабанів

Взагалі цей рік нам показав наскільки наша громада залежить від різних природних чинників. Після розгулу зимової стихії, про що ми вже говорили, пішов високий паводок на Дунаї, і значна частина Вилкове виявилася затопленою. Хід дунайського оселедця, а її лов - це основне заняття більшості людей навесні, виявився істотно нижче, ніж в минулому році і її  вилов майже  в 3 раза меньше: 113 тонн в 2018 році,  у порівнянні  з 312 тоннами в 2017 році.

Медична допомога населенню надається медичними працівниками Центру первинної медико - санітарної допомоги, лікувально - профілактичної установи центральної міської лікарні та бригадою швидкої медичної допомоги екстреної медичної допомоги, в селах працюють амбулаторія та  фельдшерсько-акушерські пункти.

В складі лікувально - профілактичної установи центральної міської лікарні функціонує: стаціонарне відділення на 35 ліжок, з яких: терапевтичне відділення – 15ліжок, дитяче відділення – 10 ліжок, хірургия-10 та стаціонар денного перебування -10 ліжок. Спеціалістами проводиться консультативний прийом в поліклініці. У складі центру первинної медико - санітарної допомоги  ведуть прийом 4 сімейних лікаря. На придбання комп’ютерів на первинну медицину міською радою було виділено  86тис.грн., з місцевих доходів профінансовано на медицину в період з 26.09.2018 по 10.10.2018 – 88,883 тис.грн.

Комунальному закладу охорони здоров’я Вилківської міської ради «Вилківська міська лікарня» для вирішення питань протипожежної безпеки було  виділено 221 810,00 грн..

Враховуючи низький рівень доходів громадян та велику кількість пільгових категорій  населення, міська рада щорічно  передбачає у міському бюджеті видатки на соціальні програми та заходи. Для реалізації повноважень у сфері соціального захисту з міського бюджету були використані  кошти для призначення допомоги, всі звернення громадян розглядаються на засіданні Координаційної ради, за звітний період надано матеріальну допомогу 1520 особам на суму 209 тис грн..

Компенсаційна виплата пільговому контингенту населення на придбання твердого палива та скрапленого газу надана 268 особам.

На території громади станом на 1жовтня проживає 3096 пенсіонерів. Надається велика допомога 103 малозабезпеченим одиноким перестарілим, які знаходяться на обслуговуванні 12 соціальних робітників.

Всі наші учасники АТО одержали грошову допомогу в сумі 1000 гривень із місцевого бюджету за 2018 рік . Також надавалася волонтерська допомогу від жителів міста, сіл громади , за що я хочу всім подякувати.

Мережу закладів культури громади становлять Будинки культури в с. Мирне, с.Десантне та м.Вилкове, клуб в с. Новомиколаївка,  бібліотеки у всіх населених пунктах, музична школа. З метою сприяння морально-естетичному вихованню та підвищенню культурного, духовного рівня населення, задоволення культурних потреб громадян, організації дозвілля розроблено Програму проведення культурно-масових заходів. На виконання даної програми закладами культури громади регулярно проводяться урочисті заходи з нагоди відзначення державних свят, проведені свята: «Широка Маслениця»,  святковий концерт «Мама життя подарила»  в с. Десантному, До Дня Перемоги, до Дня захисту дітей,  До Дня медичного працівника, до Дня вчителя, до Дня людини похилого віку, проведені виїзди з концертними номерами до сіл Нерушай, с. Струмок Татарбунарського району, с.Зоря Саратського району, виїздили  на фестиваль Болгарської діаспори, народний колектив «Рута» приймав участь у святковому концерті, присвяченому 86-річчю Одеської області. Дитячі колективи Будинку культури м.Вилкове «Смайлики», «Лучики», «Зірочки» брали участь у обласному турі конкурсу «Наші надії».

  Вживаються заходи по зміцненню матеріально-технічної бази закладів культури.

Були придбані мікрофони на суму 23200 грн.

На придбання музичного інструменту та пульту було витрачено 15тис. грн.

Придбано та встановлено 10 вікон та 1 двері,  у Будинку культури с.Мирне, а також 20 вікон та 3 дверей  у Будинку культури с. Десантне, загальною сумою на 116тис.158 грн. Також для музичної школи придбали 6 вікон на суму 16.300грн.

Придбано 70м.занавісу та 22 карнизи у Будинок культури с. Десантне.

В цей непростий час відкрився художній відділ у дитячий музичній школі, збільшився контингент учнів музичного відділення.

На стадії завершення будівництво Центру старообрядництва.

Міністерство культури  оголошувало конкурс проектів для розвитку туристичної привабливості міст України «Малі міста – великі враження». Ідея провести такий фестиваль в самобутньому Вилкове перемогла, кураторами проведення фестивалю  були профільні департаменти облдержадміністрації. Було встановлений рекорд України з варки юшки на 5 тон. Велика подяка КСП «Дружба», керівництво якого посприяло проведенню фестивалю, що відбувся 8 вересня , а саме від КСП «Дружба» була надана  допомога у сумі 56421 гривня (свіжа риба, тюки соломи, дерев’яні піддони, послуги автотранспорту).

У місті Вилкове є будівля кінотеатру, капітальний ремонт якої був зроблений в 1996 році. Будівля була завжди  власністю обласної кіномережі, потім Облкіномережу було скасовано, а будівля перейшла на баланс Одеської обласної ради. Нажаль, в цей смутний перехідний період кінотеатр був розграбований і пошкоджений. Облрада прийняла рішення передати його комунальному підприємству, створеному при облдержадміністрації - «Центру сталого розвитку та екологічних досліджень Дунайського регіону». Створення цього міжнародного центру буде  профінансувано з обласного бюджету.Тут заплановано будівництво багатофункціонального сучасного туристичного інформаційного центру, за зразком наявних у багатьох придунайських країнах.

В наш час відновлення та підтримка молодіжної політики має велике значення для нашої громади. Адже ми повинні пропагандувати здоровий спосіб життя. З метою визначення та забезпечення реалізації першочергових та перспективних заходів, спрямованих на формування моделі розвитку фізичної культури і спорту на демократичних та гуманітарних засадах розроблено Програму розвитку фізичної культури та спорту на 2018 рік, фінансування на реалізацію якої передбачає 10.0 тис.грн.

Щоб підтримати та заохотити активних спортсменів, які відстоюють честь громади на різних рівнях виділяється транспорт для поїздок на змагання, які проходять за межами громади та надається фінансова підтримка.

Протягом року реалізовуватись основні напрями Програми розвитку фізичної культури і спорту на території Вилківської міської ради, виділялись кошти на нагородження  призерів  У рамках заходів у спортивній залі школи-ліцею відбулася першість Вилківської ОТГ з фут залу, першість Вилківської ОТГ з волейболу, спортивне свято з нагоди Дня міста, спортивне свято з нагоди святкування Дня Конституції, чемпіонат по міні футболу серед дітей, присвячений Дню захисту дітей, чемпіонат по міні футболу серед команд громади з нагоди Дня рибалки, який відбувся на стадіоні  Вилківської НВК школи-ліцею. У серпні місяці відбувся виїзд до с.Червоний Яр на спортивні змагання з футболу, присвячені до дня громади, де наша команда посіла почесне друге місце.

Особливо хочу відмітити роботу ДЮСШ, вихованці якої досягають спортивних вершин та прославляють нашу громаду своїми перемогами на чемпіонатах: України, де виборали 2 перші та 2 другі місця, Одеської області – 6-ть перших місць, 6-ть других місць та 4 третіх місця, у Всеукраїнському змаганні «Стрімкі човни» - 4 перших місця та 2 других місця. Перемогу здобули такі спортсмени-веслувальники: Галкін Юрій, Ізотов Станіслав, Бушинкіна Злата, Сталінова Сніжана, Унгурян Василь, Дерипапа Євген, Голубов Олександр, Морозов Олександр, Томак Наталя, Поляков Микола, Дарчук Марія, Калініна Вероніка, Вязовський Максим, Мала Альбіна, Пєтухов Павло, Галкін Іван.

Підходить до закінчення календарний та фінансовий  рік, насичений плідною роботою працівників міської ради спільно з депутатським корпусом, членами виконавчого комітету, керівниками та трудовими колективами комунальних підприємств,  навчальних закладів громади.. Мабуть, неможливо було б протягом одного року вирішити всі проблеми громади, але ми докладали всіх зусиль, аби наша громада розвивалась. 

Вилківська міська рада є членом Асоціації міст України. Цілі та завдання Асоціації зосереджуються на основній ідеї: захисті законних прав та інтересів громади-членів АМУ в органах державної влади. З неї логічно випливають два інших компоненти діяльності: підтримка та розвиток місцевого самоврядування в Україні.Тому працівники міської ради та я особисто відвідував протягом року засідання ,семінари, конференції та форуми, що проводилися АМУ. Зустрічі з представниками різних гілок влади дають позитивні результати.

 

ШАНОВНА ГРОМАДО!

У звіті міського голови я намагався розкрити не свої особисті досягнення, а підвести підсумок тому, як жила і працювала громада, оскільки, як ви розумієте, одна людина нічого не може зробити. Дякую всім, хто не тільки на словах, а й конкретними справами розбудовує та прикрашає свій будинок, свій двір, вулицю, нашу громаду, загалом, державу.

Я не приховав проблем і недоліків, навпаки. загострив на них увагу, а це означає, що нам є над чим працювати, до чого прагнути.

Досягнення гідного рівня життя громадян нашої громади було і залишається для мене основною метою роботи на посаді міського голови. Вірю, що співпраця однодумців та професіоналів сприятиме забезпеченню економічного та соціального розвитку громади та задоволенню потреб моїх земляків. В цілому я можу впевнено заявити, що Вилківська громада відбулася як самодостатня і здатна вирішувати всі питання і відповідати на виклики. Всі чутки про якісь банкрутства громади, злиттях і т.д навіть не хочу коментувати, не кажучи, що для цього навіть просто немає законодавчої бази. Разом з тим Кілійський район і райдержадміністрація ще існують, і ми здійснюємо плідну взаємодію з тих питань, які залишилися.. Я особисто і вся команда Вилківської міської ради працює над тим, щоб всім нам жилось краще у нашій ОТГ  

А від всіх Вас ми чекаємо конкретних пропозицій щодо покращення ситуації в ОТГ по тих чи інших напрямах роботи, адже лише спільно ми зможемо зробити намічене.

В майбутнє нашої громади я дивлюся з оптимізмом.

 

 

 

 

Загальними зборами одноголосно прийнято рішення:

 

РІШЕННЯ №1

 

загальних зборів мешканців

Вилківської міської об’єднаної  територіальної громади

від 08 листопада 2018 року.

 

         Керуючись ст.8 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Статутом Вилківської міської ради Кілійського району Одеської області, затвердженим рішенням Вилківської міської ради від 20.06.2018 року № 294, загальні збори громадян

 

ВИРІШИЛИ:

 

1. Звіт міського голови  про роботу міської ради та її виконавчого комітету за період з листопада 2017 року по жовтень 2018 року взяти до відома.

 

2. Визначити основними пріоритетами в роботі Вилківської міської ради

на 2019 рік:

- збереження всіх соціальних об’єктів (школи, дитячі садки, амбулаторія, ФАП, лікарня) на території Вилківської ОТГ;

- забезпечення населення Вилківської ОТГ якісною питною водою;

- проведення капітального ремонту доріг між населеними пунктами громади: Десантне – Мирне – Новомиколаївка.

3. Направити виконавчому комітету Вилківської міської ради звернення загальних зборів з пропозицією та нагадуванням про неухильне дотримання та виконання Рішення сесії від 29.09.2018 року № 484, шляхом укладання договорів про відшкодування втрат бюджету Вилківської міської ради від недоотримання коштів за фактичне землекористування до моменту повного оформлення документів, що посвідчують право власності, користування земельною ділянкою та її реєстрації у встановленому законом порядку з громадянами, перелік яких додається (додаток 1).

 

Голова загальних зборів,

міський голова (підпис) М.Т. Дзядзін

 

Секретар загальних зборів (підпис) М.М. Крюкова

 

 

Додаток 1

Фактичні користувачі земельних ділянок за межами населених пунктів.

Фамілія, ініціали

1

Дубський І.І.

2

Дубська П.Г.

3

Дубська Г.П.

4

Дубський О.І.

5

Сташенко В.М.

6

Шумейко А.А.

7

Гладченко С.І.

8

Гладченко В.С.

9

Бурлаченко А.В.

10

Бурлаченко Л.М.

11

Дубська Г.О.

12

Дубський О.І.

13

Передерій С.А.

14

Дубський І.І.

15

Мишалов І.І.

16

Ципа В.І.

17

Карабаджак В.Д.

18

Білий П.М.

19

Бабенко О.С.

20

Мишелов І.І.

21

Ципа А.І.

22

Олейник І.В.

23

Аністратенко О.І.

24

Передерій П.А.

25

Передерій П.А.

26

Передерій І.П.

27

Передерій А.М.

28

Осадчий М.М.

29

Брунченко Т.І.

30

Білий М.М.

31

Аністратенко М.І.

32

Теслюк А.А.

33

Донев С.С.

34

Донев С.С.

35

Дубська Г.О.

36

Чеботар Б.Т.

37

Іванов С.А.

38

Аністратенко О.М.

39

Малінський О.М.

40

Муниця Н.Д.

41

Балковенко І.Ю.

42

Іванов С.А.

43

Шидер І.П.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь