БЕЗКОШТОВНЕ РЕАБІЛІТАЦІЙНЕ ЛІКУВАННЯ ЗА РАХУНОК ФОНДУ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ

Дата: 13.02.2019 14:31
Кількість переглядів: 930

Фото без опису

               Застрахована особа (особа, яка працює та сплачує/або за неї сплачується єдиний соціальний внесок) має право на лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу (за її особистим вибором) відповідно до медичних показань за рекомендацією лікуючого лікаря та за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії. На реабілітаційне лікування може направлятися застрахована особа  з порушенням перебігу вагітності  безпосередньо із жіночої консультації; застрахована особа, яка брала безпосередню участь в антитерористичній операції (далі — АТО), має право на лікування (у супроводі членів сім’ї: чоловік/дружина, неповнолітні діти) в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу за профілем медико-психологічна реабілітація за рахунок коштів Фонду один раз після демобілізації за наявності відповідних медичних показань та інші застраховані особи за наступними медичними показаннями: нейрореабілітація, м’язово-скелетна реабілітація, опіки, кардіо-пульмонарна реабілітація, підгострий період захворювання легень, після оперативні втручання на органах зору, підгострий період післяоперативних втручань на органах травлення, післяоперативні втручання на органах сечостатевої системи, підгострий період після оперативних втручань  на жіночих статевих органах.

             Заклад охорони здоров’я, що перебуває на обліку у відділенні Фонду як страхувальник, повідомляє відділення Фонду про потребу в реабілітаційному лікуванні застрахованої особи. Представник органу Фонду протягом доби з моменту повідомлення, відвідує застраховану особу, яка перебуває на стаціонарному лікуванні в зазначеному закладі охорони здоров’я, для оформлення заяви про забезпечення реабілітаційним лікуванням.

              Представник органу Фонду інформує та ознайомлює застраховану особу з порядком забезпечення реабілітаційним лікуванням застрахованих осіб за рахунок коштів Фонду, наявними реабілітаційними відділеннями відповідного профілю медичної реабілітації санаторно-курортних закладів, які включені до переліку акредитованих санаторіїв, оформлює тристоронні договори.

              Під час оформлення заяви застрахована особа надає представнику органу Фонду оригінали паспорта, свідоцтва про народження дитини (у разі необхідності отримання послуг із реабілітаційного лікування дитиною), довідку про безпосередню участь особи в АТО (у разі отримання послуг із медико-психологічної реабілітації учасників АТО).

              Після реєстрації в органі Фонду оформленої належним чином заяви відповідальний працівник органу перевіряє перебування застрахованої' особи на обліку у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, надсилає заяву санаторно-курортному закладу на узгодження прийому хворого на реабілітаційне лікування та дати заїзду протягом одного робочого дня з моменту її отримання. Після цього представник органу Фонду інформує про це застраховану особу, готує три примірники договору, які підписує застрахована особа, орган Фонду підписує та скріпляє печаткою і передає через застраховану особу до  санаторно-курортного закладу для підписання.

              Кілійським відділенням Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеській області в 2018 році було укладено та профінансовано 30 тристоронніх договорів за різними напрямками медичної реабілітації з застрахованими особами. Всього відшкодовано Фондом на медичне реабілітаційне лікування в 2018 році   406 560,00 грн.

Кілійське відділення УВД

ФССУ в Одеській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь