Битви закінчуються, а історія вічна. Війни! Скільки їх було в історії.

Дата: 22.02.2019 15:44
Кількість переглядів: 1274

Фото без опису

Битви закінчуються, а історія вічна. Війни! Скільки їх було в історії.   

 Будь-яка війна – це катастрофа для людства. Вона нехтує найбільшою цінністю на землі – людським життям. І завжди – це страждання, сльози, біль… Таким болем для багатьох  став Афганістан. Залишається він біллю і сьогодні…« Афганістан. Біль. Пам’ять» під такою назвою працівники Мирнівської бібліотеки та Будинку культури організували та провели слайд – презентацію, приурочену 30-ї річниці виведення військ колишнього Радянського Союзу з Афганістану та до Дня вшанування  учасників бойових дій на території інших держав.

 Передмовою зустрічі став  короткий екскурс у історію,який провела Іванова О.В., щоб нагадати присутнім про причини війни в Афганістані, передумови, що викликали початок збройного конфлікту та основних етапах військового протистояння.

  Переглянув  слайд – презентацію  про афганську війну, присутні ознайомилися з масштабами складних і неоднозначних подій в Афганістані, вшанували пам’ять тих, хто поліг в Афганських ущелинах, схиливши голови у скорботній хвилині мовчання.

Завідувач бібліотеки , Гурова С.І. провела огляд книжкової виставки  «Світло афганських зірок на згасне»,яка експонується в читальній залі.  Представила книги про війну в Афганістані. Ознайомила присутніх з біографіями місцевих воїнів-афганців. Це: Лазарев Артем Андрийович, Масленников Олексей Ананьйович, Масленников Миколай Михайлович, Синяков Миколай Микитович.

  Запропонувала переглянути документи з тематичного досьє «Історія села»,  де зібрані матеріали про цих мужніх людей , їх фотографії, статті із місцевих газет.

На абонементі протягом дня велись індивідуальні бесіди з читачами та користувачами бібліотеки про важливість цієї події в сьогоднішніх умовах. Цитатою дня стали слова Анрі Барбюса «Війна буде повторюватися до тих пір, поки питання про неї буде вирішуватися не тими, хто помирає на полі бою».

Давно закінчилась війна, час крокує далі. Тільки для загиблих час зупинився. Він оживає разом з нашою пам’яттю.

Тому нехай  пам'ять  про ці події   назавжди залишиться в пам'яті українського народу та буде прикладом для молодого покоління.

Гурова С.І. завідувач бібліотеки с.Мирне



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь