Семінар з української мови.

Дата: 04.03.2019 11:14
Кількість переглядів: 874

Фото без опису28 лютого на базі Вилківського НВК "ЗЗСО І-ІІІ ст. - ліцей" відбувся семінар на тему "Ментальні карти як сучасний інструмент для творчої діяльності вчителя та учня на уроках української мови та літератури".

  З кожним роком кількість інформації постійно збільшується, тому необхідно вміти її швидко опрацьовувати і запам'ятовувати. Новий державний стандарт передбачає, щоб учень сам умів порушувати проблему і її розв'язувати, знати, для чого він  учиться, вміти працювати з інформацією. Як же навчити такого школяра? Для цього необхідні нові способи і прийоми роботи з інформацією. Одним із таких прийомів є ментальні карти.

Саме складанню схем, заснованих на асоціативних зв'язках тобто ментальних карт, був присвячений семінар.

   Семінар розпочався уроком з української літератури за темою "Л.Пономаренко "ГЕР ПЕРЕМОЖЕНИЙ". Наскрізний гуманістичний пафос новели". (Вчитель Кіпарис Т.І.), на якому діти демонстрували ментальні карти за біографією письменниці.

 На майстер-класі (вчитель Соловйова М.О.) вчителі ознайомилися з презентацією "Ментальна карта як спосіб обробки інформації", а потім активно, із захопленням складали ментальні карти в групах.

 Усі учасники семінару обмінялися думками, висловили захоплення від побаченого, учням побажали  гарного настрою, цілеспрямованості, наполегливості в оволодінні знаннями, а вчителям – натхнення і міцного здоров’я.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь