Семінар з української мови.

Дата: 04.03.2019 11:14
Кількість переглядів: 913

Фото без опису28 лютого на базі Вилківського НВК "ЗЗСО І-ІІІ ст. - ліцей" відбувся семінар на тему "Ментальні карти як сучасний інструмент для творчої діяльності вчителя та учня на уроках української мови та літератури".

  З кожним роком кількість інформації постійно збільшується, тому необхідно вміти її швидко опрацьовувати і запам'ятовувати. Новий державний стандарт передбачає, щоб учень сам умів порушувати проблему і її розв'язувати, знати, для чого він  учиться, вміти працювати з інформацією. Як же навчити такого школяра? Для цього необхідні нові способи і прийоми роботи з інформацією. Одним із таких прийомів є ментальні карти.

Саме складанню схем, заснованих на асоціативних зв'язках тобто ментальних карт, був присвячений семінар.

   Семінар розпочався уроком з української літератури за темою "Л.Пономаренко "ГЕР ПЕРЕМОЖЕНИЙ". Наскрізний гуманістичний пафос новели". (Вчитель Кіпарис Т.І.), на якому діти демонстрували ментальні карти за біографією письменниці.

 На майстер-класі (вчитель Соловйова М.О.) вчителі ознайомилися з презентацією "Ментальна карта як спосіб обробки інформації", а потім активно, із захопленням складали ментальні карти в групах.

 Усі учасники семінару обмінялися думками, висловили захоплення від побаченого, учням побажали  гарного настрою, цілеспрямованості, наполегливості в оволодінні знаннями, а вчителям – натхнення і міцного здоров’я.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь