Вілково святкує

Дата: 23.05.2019 08:50
Кількість переглядів: 776

         У кожного міста  своя історія…. У кожного міста свої традиції… Так, і місто  Вилкове, що  називають «Українською Венецією», має своє власне давнє липованське коріння. 22 травня , в День Святого Миколая,  місто, що розташоване на березі  ріки Дунай, виповнилось 273 роки. І цей день не випадковий. Святий Миколай Чудотворець є покровителем міста.   Люди в нашому місті глибоко релігійні. Традиційно, цей день починається  зі святкового богослужіння в Миколаївській православній церкві та старообрядницькій Нікольській церкві.

В 13.00 проходить трапеза в храмовий день . А потім, на площі Святого Миколая відбувається святкування. На площі працювали   дитячі атракціони для дітей, безпрограшна лотерея, де була можливість виграти екскурсію на «0 км» и ужин на двоїх в ресторані «Дельта».  

Були  виставки кращіх  майстрів прикладного мистецтва. Можна було відвідати  творчу майстерню. Були організовані майстер-класи з квілінгу,  мотанки, малювання, а також була змога побачити виступи найменьших учасників-початківців танцювальних колективів міста.

         В урочистій частині святкової концертної програми «Вилкове святкує!» міський голова М.Т.Дзядзін привітав вилківчан  зі святом. За традицією, були нагороджені найкращі працівники. З нагоди 50-річчя дитячої музичної школи видано сертифікат на отримання комп’ютерного обладнання.     

         Депутатом Одеської обласної ради, головою депутатської групи в Одеській обласній раді «Стратегія ЄС для дунайського регіону», професором, почесним громадянином м.Вилкове Ю.К.Масловим подаровано дитячій спортивній школі 5 байдарок.

         Свято продовжувалось до пізнього вечора. Гарний настрій дарували зразковий ансамбль «Лучики», танцювальні ансамблі «Зірочки» та «Імпульс», вихованці спортивної школи, народний вокальний ансамбль «Ретро»,   народний вокальний ансамбль липованської пісні «Молодиця», вокальний квартет «Козачка», народний вокальний чоловічий ансамбль «Рута», квартет «Бумеранг» та солісти Будинку культури села Десантне, а також гості села Утконосівка Ізмаїльського району - народний вокальний ансамбль молдавської пісні «Етнос» (керівник заслужений працівник культури Висиль Чепой) та танцювальний ансамбль «Сперанса» с.Дмитрівка Кілійського району(керівник Володимир Мустяца).

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь