НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ В ГРОМАДІ

Дата: 19.06.2019 09:37
Кількість переглядів: 2815

Проект «Надання соціальних послуг в громаді»

(Одеська та Тернопільська області)

 

Угодою про грант № TFOA8367 від 27 вересня 2018 року Японський фонд соціального розвитку (JSDF) через Міжнародний банк реконструкції та розвитку  надав Урядові України грант на впровадження  проекту „Надання соціальних послуг в громаді”.

 

Відповідно до Угоди про грант відповідальним за впровадження проекту від Уряду України є Український фонд соціальних інвестицій.

Сума гранту  – 2850,0. тис. дол. США

Термін реалізації проекту: грудень 2018 – жовтень 2022 рр.

 

Метою проекту є надання підтримки об’єднаним територіальним громадам Одеської та Тернопільської областей для посилення їх спроможності у забезпеченні мешканців якісними соціальними послугами, підвищення доступу до соціальної та комунальної інфраструктури громади, поліпшення охоплення послугами вразливих груп населення (літніх людей, інвалідів, сімей, що знаходяться у складних життєвих обставинах).

 

Проект сприятиме впровадженню пілотних моделей надання соціальних послуг у громадах шляхом розвитку соціальних послуг у 30 об'єднаних громадах найбідніших районів Одеської та Тернопільської областей. Вилківська об’єднана територіальна громада, теж, відібрана для участі у цьому проекті.

        

У рамках проекту на рівні громад будуть фінансуватись мікропроекти для покращення охоплення соціальними послугами вразливих груп населення. Однак, з 30 громад-учасників проекту, тільки 10 громад, які подготують найкращі мікропроектні пропозиції, отримують фінансування за рахунок проекту у обсязі 140 тисяч доларів США, які будуть спрямовані для фінансування незначних будівельних робіт, товарів, послуг консультантів та спеціальної підготовки з надання послуг.

 

         Жодних внесків від органів місцевого самоврядування не очікується; водночас, вони повинні будуть взяти зобовязання покрити 100 відсотків поточних витрат на надання послуг протягом трьох років після завершення реалізації мікропроекту.

         Проекти, які будуть розробляться та подаватись на розгляд громадами, мають відповідати наступним ознакам:

     1.Вартість одного мікропроекту не повинна перевищувати 140 тис. дол СЩА у еквіваленті згідно з курсом НБУ на момент подання мікропроектної пропозиції.

  2.Питання, які мають бути вирішені за допомогою впровадження МП, відповідатимуть першочерговим потребам вразливих верств населення у громаді з урахуванням доступності для них соціальних послуг, що має бути підтверджено наступним:

- питання визначені на підставі проведення комплексної оцінки відповідних потреб у громаді за участі вразливих верств населення;

- питання відображені у трирічному плані розвитку послуг, розробленому  та затвердженому керівними органами громади (план має бути включено до Стратегії соціально-економічного розвитку громади);

 

        Для розробки мікропроектної пропозиції кожна громада повинна до кінця 2019 року провести детальну оцінку потреб у соціальних послугах громади та потреб у розбудові їх інституційної спроможності щодо організації та надання цих послуг, виходячи із затверджених трирічних планів розвитку соціальних послуг.

 

         Соціальні послуги - дії, спрямовані на профілактику складних життєвих обставин, подолання таких обставин або мінімізацію їх негативних наслідків для осіб/сімей, які в них перебувають. Особі/сім’ї можуть надаватися одна або одночасно декілька соціальних послуг. Порядок організації надання соціальних послуг затверджується Кабінетом Міністрів України.

 

   Базовими є такі соціальні послуги:

1) догляд вдома, денний догляд;

2) підтримане проживання;

3) соціальна адаптація;

4) соціальна інтеграція та реінтеграція;

5) надання притулку;

6) екстрене (кризове) втручання;

7) консультування;

8) соціальний супровід;

9) представництво інтересів;

10) посередництво (медіація);

11) соціальна профілактика;

12) натуральна допомога;

13) фізичний супровід осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та пересуваються на кріслах колісних, порушення зору;

14) переклад жестовою мовою;

15) догляд та виховання дітей в умовах, наближених до сімейних;

16) супровід під час інклюзивного навчання;

17) інформування.

        

         Для публічного обговорення актуальних соціальних проблем, визначення обєктів для мікропроектної пропозиції органи місцевого самоврядування організовують загальні збори членів обєднаної територіальної громади, під час яких громаді необхідно визначитися зі складом ініціативної групи- Партнера з впровадження мікропроекту(ПВМП), який буде партнером УФСІ у підготовці та впровадженні мікропроектів, моніторінгу та звітуванні.

 

 Органи місцевого самоврядуванн зможуть забезпечити надання жителям високопріоритетних послуг, визначених відповідно до попиту через залучення різних надавачів, включаючи організації громадянського суспільства, приватних та державних надавачів послуг. 

 

Шановні мешканці Вилківської обєднаної територіальної громади долучайтеся до обговорення та визначення пріоритетних соціальних послуг, необхідних мешканцям нашої громади.

 

Також, чекаємо Ваших пропозицій  щодо складу ініціативної групи-Партнера з впровадження мікропроекту(ПВМП).

 

З питаннями та пропозиціями щодо проекту «Надання соціальних послуг в громаді»  звертатися до начальника відділу праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Вилківської міської ради Галкіної Ю.М. за адресою: м. Вилкове. Вул. Моряків-Десантників,18 та за т. 0964560134.

 

 

 

 

Начальник відділу праці та

соціального захисту населення                                                             Ю.М. Галкіна

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь