Перші результати Осетрової варти

Дата: 08.07.2019 09:38
Кількість переглядів: 809

Осетрова варта - це унікальний волонтерський проект Всесвітнього фонду природи WWF Україна, який не має аналогів у Європі. Його мета  залучити волонтерів до моніторингу міграції молоді червонокнижних осетрових риб від розташованих вище за течією нерестовищ та спільно з правоохоронними органами забезпечити безперешкодний її скат вниз до Чорного моря. З 24 серпня до 6 червня проходить вже третя Осетрова варта в районі міста Вилково. Які перші результати?

Порятунок осетрових

Під час одного з виїздів з Одеським рибоохоронним патрулем та представниками Державної прикордонної служби України вдалося перевірити дозвільні документи у ряду користувачів водних живих ресурсів та проконтролювати, щоб кілька рибалок відпустили назад у річку севрюг. Їх вилов заборонено, і вони потрапляють до сіток випадково, як прилов.

 

Сидр чи жаб'ячі лапки?

Існує гостра необхідність допомогти вилківській громаді  розвиватися та заробляти гроші альтернативним від вилову осетрових риб способом. Саме тому, 3-го липня у інфоцентрі Дунайського біосферного заповідника відбулася презентація бізнес-планів для громади Вилково. Їх розробили експерти WWF з метою  створення альтернативного заробітку для вилківчан. Іхтіологиня WWF Інна Гоч та експерт проекту Сергій Підмогильний приймали участь в події. Сергій представляв 3 бізнес-плани: зелена екосадиба "Душа Дунаю"; "Дунайська ранікультура" - вирощування місцевих видів жаб; "Дунайський сидр" - виробництво місцевого сидру.

На заході були присутні: міський голова міста Вилкове М.Т. Дзядзін, директор О.М. Волошкевич та працівники Дунайського біосферного заповідника, представники влади і місцевого туризму і, звичайно, рибодобувної галузі. Усі зацікавлені представники громади додали свої пропозиції для покращення бізнес-планів і зовсім скоро ми їх представимо широкій громаді для реалізації. Радує, що вже є вилківчани, які готові реалізовувати бізнес-плани.

Третя осетрова варта триває, тримаємо вас в курсі подій! (https://wwf.panda.org/wwf_offices/ukraine/)

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь