Українці зможуть оформити пенсію "в один клік": з'явився новий онлайн-сервіс

Дата: 13.08.2019 18:44
Кількість переглядів: 671

Фото без опису

Щоб скористатися "Е-пенсією", знадобиться електронний підпис

Пенсійний фонд України (ПФУ), що іде в онлайн, запровадив нову модель звернення за призначенням пенсії. Тепер зробити це можна "в один клік" через веб-портал електронних послуг відомства, повідомили в прес-службі Пенсфонду. Сервіс є частиною системи надання послуг у сфері пенсійного забезпечення в електронній формі ("Е-пенсія"), яку реалізує ПФУ.

Новий сервіс передбачає надання документів для призначення пенсії в електронному вигляді. Після ухвалення рішення про призначення пенсії одержувачу все ж доведеться прийти в Пенсфонд за посвідченням. Про те, що настав час такого візиту, українцям повідомлять електронною поштою або в SMS.

Час очікування розгляду заяви – 10 днів, сервіс є безкоштовним.

"Для нашого сервісу можна використовувати практично всі наявні версії електронного підпису", - зазначив директор департаменту інформаційних систем і електронних реєстрів Олександр Малецький.

Впровадження такої системи, на думку ПФУ, спростить взаємодію громадян з Фондом, зменшить витрати часу на оформлення пенсії і дозволить подати звернення, не виходячи з дому.

"Найближчим часом ми презентуємо наступний етап – мобільний додаток . через який самостійно можна буде подавати інформацію до Пенсійного фонду та отримувати її", – заявив глава правління Пенсійного фонду України Євген Капінус.

У додатку можна буде отримати інформацію про свій заробіток, страховий стаж, про те, на якому етапі розгляду перебувають звернення тощо.

 

 

 

 

 

 

Начальник відділу праці

та соціального захисту населення                                                                                           Ю.М. Галкіна


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь