ПРОЕКТ «НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ В ГРОМАДІ»

Дата: 22.08.2019 12:07
Кількість переглядів: 1307

   Шановні мешканці Вилківської міської ради!

   Виконавчий комітет Вилківської міської ради пропонує вам долучитися до обговорення пропозицій по проекту «Надання соціальних послуг в громаді», а саме, про потреби громади у соціальних послугах.

   На території Вилківської міської ради проживає приблизно пять тисяч мешканців, які відносяться до вразливої групи населення. Це- люди похилого віку, багатодітні родини, малозабезпечені, діти- сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, родини, в яких батьки ухиляються від виконання батьківських обовязків та інші.

   В рамках децентралізації держава передала органам місцевого самоврядування повноваження щодо вирішення відповідно до законодавства питань надання соціальних послуг особам тасімям, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.

   Громада повинна це робити власними силами і за рахунок власних коштів, надавши особі або сімї соціальні послуги.

   Станом на сьогодні ця робота проводиться, незважаючи на всі виклики, і  є певні позитивні результати.

   Наприклад, сім’ї з дітьми можуть отримувати соціально-педагогічні, соціально-психологічні, консультаційні та інші соціальні послуги  в новому форматі.

   Багатодітну матір, в якої відсутнє почуття відповідального батьківства, яка не створює належних умов для виховання та проживання своїх дітей, соціальний працівник разом з дітьми  запрошує, наприкла, до Центру культури, дозвілля, спорту та туризму( який можна створити), де працюватимуть  театральні студії, де проходитимуть заняття з основ веб-дизайну, рукодільних справ, етикету, де працюватимуть спортивні гуртки, фітнес-програми для різних вікових груп, майстер-класи, кімнати психологічного розвантаження.

   Для матері фахівці проведуть майстер-клас з практичного ведення домашнього господарства, навчать основам етикету, запропонують відпочити в кімнаті психологічного розвантаження.

   В цей же час діти зможуть, під наглядом досвідченого фахівця,проявитисвої творчі здібності малюючи, проектуючи або займаючись дитячим фітнесом.

   І мати і її діти, приймаючи участь у таких заходах, зможуть зрозуміти, що можна жити інакше і почнуть змінювати своє життя.

   Кожна родина з дітьми, неодноразово, стикалася з проблемою, коли потрібно вирішити якесь питання, а дитину немає з ким залишити. На території громади, як в м. Вилкове, так і на території сіл, відсутні, як кваліфіковані фахівці з цього питання, так  і сама послуга денного перебування дітей.

   На теперішній час, в багатьох містах України запроваджена така соціальна послуга, як «Бібліоняня», якою з задоволенням користуються, як діти так і дорослі.

   Соціальна послуга «Бібліоняня»- це можливість переформувати бібліотеку в сучасний простір для змістовного дозвілля батьків, а для дітей створити комфортні зони для розвитку їх здібностей через створення дитячих ігрових зон.

   Також це можливість для батьків- отримати вільний час для візиту до лікаря, перукаря, бо вони зможуть залишити дитину у віці від 3 до 7 років  на 3-4 години під наглядом досвідченого бібліотекара, а бібліотеки зможуть долучити до своїх стін більше нових та зацікавлених користувачів.

Фото без описуФото без описуФото без опису

   Для соціальнонезахищених верств населення ця послуга безоплатна,для інших категорій мешканців- платна.

   Не може громада залишати поза увагою і людей похилого віку.

   Деякі з них відчувають свою самотність, навіть проживаючи поряд з рідними та близькими людьми. І коли до виконкому прийде  «Іван Семенович», щоб, в котрий раз, розповісти про своє нелегке життя, фахівці із соціальної роботи можуть запропонувати йому, наприклад, соціально-педагогічну послугу «Університет третьо говіку».

   Це інноваційна соціально-педагогічна послуга, що має на метіреалізацію принципу «Навчання протягом усього життя». Метою створення Університету третього вікує  адаптація покоління людей старшого віку до сучасного суспільного життя, підтримка фізичного та інтелектуального здоров’я, сприяння зайнятості та об’єднанню, розширення світогляду, підвищення якості життя людей сталого віку; організація такої діяльності, що створює умови для спілкування, самореалізації та активної участі в житті.

Фото без описуФото без опису

   Також, як варіант соціальної послуги - створення мобільних консультаційних пунктів соціальної роботи( куди увійдуть представники всіх субєктів соціальної роботи) - для забезпечення інформаційно-просвітницької роботи з дітьми, молоддю, різними категоріями сімей.  

   Дорослі зможуть отримати необхідну юридичну, психологічну, інформаційну та соціальну консультації, а дітвора – взяти  участь в розвиваючих іграх.

Фото без описуФото без опису

   Шановні мешканці! Якщо ви вважаєте, що нам потрібні вищеперелічені соціальні послуги, або у вас є інші пропозиції чи зауваження, просимо звертатися до відділу праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Вилківської міської ради за адресою: м. Вилкове, вул.. Моряків-Десантників, 18.

 

 

Начальник відділу праці

та соціального захисту населення                                       Галкіна Ю.М.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь