Звіт про проведену акцію «Чистимо Дунай».

Дата: 28.08.2019 09:19
Кількість переглядів: 985

Фото без опису

     27 серпня 2019 року учнівська молодь міста Вилкове взяла участь в міжнародній акції з прибирання прирічкової  території «Чистимо Дунай!» міжнародного молодіжного руху «School Recyclіng World», та показала, що зібрати за собою сміття в пакети і забрати з берега-зовсім не важко.

     50 учнів взяли участь в акції під гаслом «Прибирай локально, святкуй глобально!».  У призначений час вони прибули на місце прибирання. Там їх чекали Юлія Мархель –співзасновник міжнародного руху «Lét’s Do It World»,  який об’єднує 17 мільйонів людей в 160 країнах Світу  та Ренчковська Ксенія  – керівник міжнародного молодіжного руху School Recycling World в Україні. Організатори забезпечили учасників акції  всіма необхідними  речами (перчатки, пакети та питна вода).

     Озирнувшись, всі учасники намітили план роботи. Визначили кордон території, яку треба прибрати, та почали працювати.

     Дану територію прибережної смуги річки Дунай відвідують гості нашого міста. З набережної відкривається чудовий краєвид. А також це улюблене місце відпочинку місцевих жителів, які полюбляють там відпочивати. На жаль, не всі люди серйозно ставляться до екологічних проблем Дунаю. Вони не замислюються про те, що все сміття, залишене ними на березі, рано чи пізно потрапить в річку і завдасть шкоди екології. Від засмічення страждає і прибережна смуга, де досі можна побачити рослини Дельти Дунаю, занесені до Червоної книги.

     Було зібрано близько 30 мішків сміття – це пляшки, пластик, скло та інше. Всі старалися виконувати роботу якісно, не шкодуючи сил і часу, адже розуміли, що означає любов до рідного краю і рідної природи.

     Наприкінці акції всі діти були заохочені подарунками від організаторів, а  найактивніші були нагороджені футболками.   

     Такі акції гостро необхідні. Якщо не ми, то ніхто не звільнить нашу землю від сміття. Йде своєрідна війна людини з побутовим і виробничим сміттям. І, на жаль, в цій сутичці «непотріб» перемагає. Вдумайтеся, в Україні 6 % від усієї території - це заповідники, а сміттєзвалища займають понад 7 %. І процес насування відходів на життєву територію людини триває.

     Тому на завершення хочеться сказати, що тільки від нас самих залежить, як буде виглядати наше місто. Бережіть неповторну вилківську природу!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь