Про заборону спалювання сухої рослинності та її залишків!

Дата: 23.09.2019 09:54
Кількість переглядів: 1195

Шановні громадяни, мешканці Вилківської ОТГ.

   Вилківська міська рада доводить до Вашого відома, що неконтрольоване спалювання сухої рослинності створює загрозу життю людей, призводить до шкоди довкіллю. 
   При згоранні рослинних залишків у повітря вивільняються радіонукліди та пестициди. Нерідко разом з листям горить сміття, що спричиняє забруднення атмосферного повітря. Окрім шкоди здоров'ю, спалювання рослинних залишків становить загрозу природі. Також виникає загрозу перекладання вогню на природні ділянки; зростає загроза лісових пожеж і згорання житлових будинків.
   Відповідно до ст. 20.22. закону України "Про охорону атмосферного повітря" п.1.24 спалювати сміття, опалого листя дерев, обрізки та гілля на вулицях, майданчиках, територіях підприємств, установ, організацій, приватних домоволодінь, міських смітниках, а також спалювати в контейнерах категорично заборонено.
   У випадку порушення законодавства складається адміністративний протокол.
   Згідно зі статтею 152 кодексу України "Про адміністративні правопорушення", порушення правил благаустрою територій  населених пунктів тягнуть за собою накладання штрафу на громадян від 340 грн. до 1360 грн., на посадових осіб від 850 грн.
   Мешканці приватного сектору не повинні забувати про укладання договору що до вивезення твердих побудових відходів, а не спалювати сміття самостійно.
   У зв'язку з вищезазначеним виконавчий комітет Вилківської міської ради звертається до громадян, організацій, підприємств Вилківської ОТГ з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки в умовах природного довкілля не спалювати суху траву, сміття не провокувати виникнення пожеж, які можуть завдати шкоди довкіллю та людям.
 
 
Виконавчий комітет Вилківської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь