Підвищення рівня правової культури читачів бібліотеки

Дата: 20.11.2019 14:09
Кількість переглядів: 666

Для підвищення рівня правової культури читачів бібліотеки, інформованості молоді про їхні конституційні права та обов’язки, можливості їх реалізації та захисту, 16 листопада у сільській  бібліотеці с.Мирне проведена бесіда-обговорення: «Чи знаєш ти свої права?» Вчитель історії Нагорна Людмила Федотівна розповіла про права дитини в нашій країні та країнах світу, про історію створення «Декларації прав людини», нагадала що 20 листопада – Всесвітній день дитини, а 30 років тому прийнята «Конвенція прав дитини.

Завідувач бібліотекою Гурова Світлана провела правознавчу вікторину «В світі права», яка показала хороший рівень правової освіченості наших читачів.

16 листопада – міжнародний день толерантності. Під час заходу обговорено питання толерантності у підлітковому середовищі, проблему правопорушень серед неповнолітніх та відповідальність за їх скоєння.

25 листопада- міжнародний день боротьби за ліквідацію насилля над жінками. Згідно з оприлюдненими  дослідженнями фахівців Ради Європи, половина жителів України потерпає від насильства в сім’ї роками, третина з них – у дитячому віці. Учні приєдналися до щорічної національної акції «16 днів проти насильства».

Читачам було цікаво і корисно довідатись про свої права, обов’язки та відповідальність згідно чинного законодавства України та Декларації ООН про права дитини, адже дуже часто наші повсякденні вчинки мають правові наслідки. Життєві приклади, конкретні ситуації які розглядалися під час зустрічі змусили замислитись учнів над необхідністю знати закони нашої країни та вміти їх застосовувати.

 Завідуюч бібліотекою Гурова Світлана провела коментований огляд книжкової виставки «Маю право», на якій були представлені новинки правознавчих видань із фонду бібліотеки. Ці видання сприятимуть поглибленню правових знань та формуванню правової культури наших читачів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь