«Поки ми пам’ятаємо – ми живемо!»

Дата: 18.02.2020 14:28
Кількість переглядів: 818

15 лютого 2015 року виповнюється 26 років із дня завершення неоголошеної війни в Афганістані. Вона  тривала майже 10 років і вимагала великих матеріальних і людських жертв, під час неї тисячі наших співвітчизників загинули у боях і померли від ран, контузій, травм і хвороб, пропали безвісти. Нікого з нас не можуть лишити байдужими страшні цифри: кожний четвертий із майже 600 тисяч військовослужбовців, які брали участь у бойових діях в Афганістані, - наші співвітчизники, і кожний четвертий із тих, хто не повернувся з Афганістану, - також наш співвітчизник.  За даними офіційних джерел, під час афганської війни загинули понад 15 тисяч солдатів, Україні війна обійшлася у більш ніж чотири тисячі загиблих. Зараз в Україні – понад  150 тисяч ветеранів афганської війни, з них близько восьми тисяч мають поранення, понад 6 тисяч є інвалідами.

Фото без опису

Заходи  з нагоди відзначення 26-ї річниці виведення радянських військ із Афганістану та вшанування учасників бойових дій на території інших держав проходили у всіх закладах культури нашої громади.

Наймасштабніший захід пройшов у стінах Вилкіського міського Будинку культури під гаслом «Поки ми пам’ятаємо – ми живемо!». На ньому були присутні всі учасники бойових дій нашої громади, представники громадських об’єднань та жителі нашого міста. Виступи колективів Будинку культури створювали спокійну й теплу атмосферу у залі, а зі словами подяки выступали: міський голова Дзядзин Н.Т., Тимошенко И.В., Голубов С.Н. 

Ми всі маємо пам’ятати про подвиги наших співвітчизників та дякувати їм за героїзм!

 

В.о.начальника відділу

 культури та туризму                                  Наталя ІЗОТОВА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь