Інформація про проведення рейдів Робочою груою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю

Дата: 19.02.2020 15:37
Кількість переглядів: 725

Робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю 18.02.2020 року здійснено рейдове обстеження суб’єктів господарської діяльності на території м. Вилкове з метою проведення інформаційно-роз’яснювальної  роботи з роботодавцями за місцем здійснення господарської діяльності, виявлення фактів тіньової зайнятості працюючих осіб на території м. Вилкове, попередження роботодавців про відповідальність за порушення законодавства про працю.

           Робочою групою була здійснена перевірка 10 суб’єктів господарської діяльності на території  міста Вилкове.

           Під час рейду Робочою групою виявлені факти виконання особами трудових функцій без оформлення трудових відносин з роботодавцями відповідно до вимог діючого трудового законодавства( 5 осіб).

           Члени Робочої групи провели роз’яснювальну роботу з роботодавцями стосовно нових фінансових санкцій за порушення діючого трудового законодавства.

            Роботодавці попереджені, що в разі невиконання рекомендацій Робочої групи стосовно оформлення трудових відносин з найманими працівниками відповідно до вимог діючого трудового законодавства, виконавчий комітет Вилківської міської ради буде змушений звернутися до Головного управління Держпраці для ініціювання проведення інспекційного відвідування роботодавців, які допустили працівників до роботи без оформлення трудового договору.

З   метою   зменшення  неофіційної  та  тіньової  зайнятості  населення,

прихованого використання робочої сили, легалізації трудових відносин з найманими працівниками, Робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю буде проводити постійну систематичну  роботу в цьому напрямку.  

 

 

 

Начальник відділу праці

та соціального захисту населення                                                       Ю.М. Галкіна

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь