Лише командна робота Президента, Уряду, Верховної Ради, місцевої влади і всього населення дозволить стримати поширення коронавірусної інфекції

Дата: 20.03.2020 15:55
Кількість переглядів: 610

Влада докладає максимально зусиль для організації повернення громадян України на Батьківщину. Про це на брифінгу повідомив Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Він зазначив, що МЗС, Мінінфраструктури спільно з компанією SkyUp домовилися про нерегулярні повернення літаками зі списку міст. 

«Компанія SkyUp відкриває продаж квитків на нерегулярні рейси з таких міст: Париж, Аліканте, Стокгольм, Відень, Варшава, Прага, Тбілісі, Лісабон, Мюнхен, Неаполь, Франкфурт, Прага, Таллін, Цюрих, Стамбул, Барселона, Лондон», - зазначив він і додав, що на сайті компанії можна придбати квитки за пільговими цінами і повернутися в Україну.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій переконаний, що інші перевізники також долучаться до процесу повернення українських громадян. При цьому він нагадав, що Уряд прийняв постанову щодо цінового регулювання для уникнення спекуляцій на вартості квитків.

Крім того, Владислав Криклій повідомив, що будуть відправлені спеціальні потяги з Чехії, Німеччини та Польщі, щоб українські громадяни могли повернутися додому.

«Українці без обмежень можуть повертатися в Україну», - наголосив він.  

Коментуючи зміни графіка роботи транспорту та обмеження перевезень, Міністр підкреслив, що всі заходи приймаються для безпеки населення: «Обмеження мобільності - це найефективніший спосіб,  як ми бачимо на прикладах європейських країн, які дотримувались рекомендацій ВООЗ щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції».

Підтримав заходи на зменшення мобільності та інші обмежувальні та протиепідеміологічні заходи і заступник Міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Він повідомив, що в Україні підтверджено 14 випадків захворювань на коронавірусну інфекцію. З них 2 у Києві, 1 – Київській області, 1 – Житомирській області, всі інші – у Чернівецькій області.

Віктор Ляшко закликав громадян дотримуватися правил гігієни та безпеки на встановлений термін: «При можливості не виходьте зі свого житлового приміщення,  зменште пересування громадським транспортом, не контактуйте або не підходьте ближче 1,5 м до людей».

Він повідомив, що зараз ведеться робота щодо організації лінії доставок для людей похилого віку. «Ми працюємо з групою волонтерів, які допомагатимуть доставляти продукти харчування», - зазначив він.

«Без вашого сумлінного підходу нам не вдасться стримати поширення коронавірусної хвороби. Тільки наша командна робота Президента, Уряду, Верховної Ради, місцевої влади і всього населення  України забезпечить позитивний результат і дозволить зберегти систему охорони здоров’я, яка ефективно лікуватиме не лише від коронавірусу, а й інших хвороб», - звернувся він до українців.

Джерело: Урядовий портал Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь