Як допомогти під час епідемії коронавірусу

Дата: 26.03.2020 16:58
Кількість переглядів: 726

Чотири способи підтримати тих, хто цього потребує

 

 

 

 

 

 

1

Поширюйте перевірену інформацію

Наразі існує багато неправильної інформації про коронавірус. Ознайомтесь з офіційною та актуальною інформацією на сайті Кабінету Міністрів України та поширюйте її серед своїх сусідів, друзів та знайомих.

Якщо серед ваших сусідів чи знайомих є люди похилого віку, люди зі слабким імунітетом чи хронічними хворобами, поспілкуйтесь з ними про необхідність знаходитись вдома під час карантину. Перебіг хвороби залежить від імунітету людини. Для людини зі слабким здоров'ям хвороба може стати фатальною.

Розкажіть знайомим, що на сьогодні ліків для лікування чи профілактики коронавірусу не існує. Не варто довіряти шахраям, які пропонують їх придбати. У разі підтвердження наявності коронавірусу лабораторними дослідженнями пацієнту в ізоляції надається лікування.

 

2

Запропонуйте допомогу з доставкою продуктів та ліків

Варто переконатися, що старші та вразливіші люди мають необхідні речі, щоб безпечно залишатись вдома. Ризик захворювання серед них вищий, ніж серед молоді. Вибір покупок, медикаментів та виконання доручень може стати підмогою, яке врятує життя.

1. Складіть список сусідів та знайомих, які потрапляють у зону ризику, та зателефонуйте їм. Запитайте про їх стан здоров'я та запропонуйте свою допомогу.

2. Не забувайте піклуватись про власне здоров'я під час надання та отримання волонтерської допомоги: зберігайте дистанцію, залишайте пакунки біля дверей, носіть маску, використовуйте перекази на картку замість готівки.

3. Будьте на зв'язку. Перебування вдома наодинці сприяє наростаючому почуттю самотності та відчаю. Емоційна підтримка під час епідемії є дуже важливою.

3

Підвезіть того, хто цього потребує

Якщо ви не маєте симптомів захворювання, маєте машину та час, ви можете допомогти тим, хто цього потребує: підвезти лікаря, продукти чи медикаменти.

Якщо у вас є сусідський чат у Viber, запропонуйте зробити централізовану закупівлю продуктів. Сусіди можуть надіслати вам список та переказати кошти на картку, щоб ви придбали необхідні продукти та привезли машиною. Таким чином, менша кількість людей буде контактувати з іншими та навантажувати супермаркети.

 

4

Залишайтеся вдома

Експерти з охорони здоров'я закликають людей дотримуватися заходів обережності, щоб зупинити зростання кількості захворювань на коронавірус. Один з найпростіших способів запобігти поширенню захворювання — практикувати соціальне дистанціювання. Іншими словами, просто залишайтеся вдома.

 

Шановні мешканці громади!

 

Наразі настав час, що випробовує нас на людяність!

Давайте об’єднаємо зусилля задля допомоги людям, які знаходяться у зоні ризику, під час  епідемії  коронавірусу.

При виникненні будь-яких питань звертайтеся за телефонами:

04843 3 10 33; 0964560134; 0976933175


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь