Як можна допомогти у боротьбі з коронавірусом

Дата: 01.04.2020 11:25
Кількість переглядів: 466

Як можна допомогти у боротьбі з коронавірусом

  1. Не виходьте з дому без потреби.

Завдання карантину- зменшити контакти між людьми.

  1. Самоізолюйтесь, якщо ви контактували із хворими або повернулись із закордону.
  2. Подбайте про ваших стареньких родичів та сусідів,

щоб вони зайвий раз не виходили з дому. Вони у найбільшій групі ризику. Сходіть їм за продуктами і, за потреби, в аптеку.

  1. Якщо відчуваєте симптоми застуди, одразу звертайтесь до лікаря.

Якщо у вас підвищена температура, кашель і вам тяжко дихати, не займайтесь самолікуванням. Слід негайно зателефонувати вашому сімейному лікарю. Телефон можна знайти у декларації чи на сайті лікарні. Або ж зателефонуйте до реєстратури медзакладу.  Якщо у вас немає сімейного лікаря, можна скористатись мобільним застосунком Doctor Online для безкоштовних онлайн-консультацій із лікарями. Також можна спробувати зателефонувати на гарячу лінію МОЗ (0 800 505 201) та Центру громадського здоров’я (0 800 505 840). Втім, якщо у вас висока температура, краще одразу викликати швидку (103).

  1. Дотримуйтесь гігієни і зберігайте спокій.

Пам’ятайте, що коронавірус боїться дезінфекції. Не забувайте частіше мити руки з милом протягом 20 секунд або ж дезінфікувати розчином із 60% вмістом спирту. Знезаражуйте поверхню вашого телефону, комп’ютера тощо. Не торкайтесь обличчя, очей, носа та рота. Кашляйте та чхайте лише у внутрішню частину ліктя. Використовуйте маску, щоб не заразити інших.

 

  1. Долучиться до акції пошиття захисних масок для обличчя людям похилого віку та сімям, які опинились в складних життєвих обставинах.

Для отримання матеріалу для пошиття захисних масок звертайтеся за телефоном: 0964560134(Юлія Михайлівна).

 

Виконавчий комітет Вилківської міської ради висловлює подяку: депутату Приморської сільської ради Кілійського району Демидову Михайлу, який надав матеріали для пошиття  2000 штук захисних масок для обличчя людям похилого віку нашої громади, мешканцям міста Вилкове: Мастерової Вікторії та іншим волонтерам, які допомагають літнім людям нашого міста в придбанні продуктів харчування, Галкіну Денису, Галкіній Юлії, які надали тканину для пошиття багаторазових масок для обличчя для сімей з дітьми, які опинились в складних життєвих обставинах, працівникам закладів освіти, культури, виконкому Вилківської ОТГ, які прийняли активну участь у пошитті масок для обличчя для медичних закладів громади, всім небайдужим людям, які вносять свій вклад у боротьбу з коронавірусом, і бажає всім міцного здоров’я.

Начальник відділу праці та соціального захисту населення

Юлія Галкіна

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь