УРОКИ ПАМ’ЯТІ

Дата: 18.05.2020 13:40
Кількість переглядів: 574

День пам’яті жертв політичних репресій – це такий собі «Урок пам’яті» для кожного з нас. Його метою є вшанування пам’яті жертв цих дійств, притягнення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, які сталися з-за впровадження комуністичної ідеології, відродження національної пам’яті, нетерпимості до будь яких проявів насильства проти людства.

До цього часу невідомо точну кількість людей, які постраждали під час правління тоталітарного режиму, але деякі вчені вважають, що з середини 20-х до кінця 80-х років ХХ сторіччя на території України було репресовано близько 1,5 мільйона людей. Терор та репресії зачепили майже всі верстви населення: вчених, політиків, військових, священиків, представників культури та простих селян. Особливо жорстокими для населення нашої держави були 30-ті роки минулого сторіччя.

На Україні цей день відзначають кожної третьої неділі травня щорічно. Відділ культури та туризму Вилківської міської ради приєднується до вшанування пам’яті учасників репресій в умовах карантину. Пам’ятаймо тих, хто постраждав безвинно, маючи безпідставне звинувачення та клеймо «ворог народу»!

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь