День Європи

Дата: 18.05.2020 13:43
Кількість переглядів: 724

ВІТАЄМО З ДНЕМ ЄВРОПИ!

З 2003 року кожну третю суботу травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента від 19 квітня 2003 року № 339/2003 «Про День Європи».

 Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи (цей день святкують також у країнах-кандидатах – Македонії, Туреччині, Хорватії).

Відзначення Дня Європи в Україні − це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи. Головною метою відзначення цього дня в Україні  є:

  • формування позитивної громадської думки щодо євроінтеграційного курсу України;
  • ознайомлення якомога ширшого кола громадськості з європейськими цінностями та традиціями;
  • популяризація загального європейського культурного надбання серед громадськості, зокрема, молоді;
  • залучення населення регіонів України до діяльності, пов’язаної з інтеграцією країни до ЄС;
  • поширення ідеї європейської ідентичності серед громадян Європейського Союзу, утвердження спільних європейських цінностей.

Протягом останніх років було успішно апробовано практику широкомасштабного святкування Дня Європи у регіонах України. За сприяння Представництва ЄС в Україні та посольств держав-членів ЄС спільно з місцевими обласними, міськими та районними державними адміністраціями в обласних центрах та містах України щорічно проходили повномасштабні святкові заходи. Та сьогодні, в умовах карантину, пов’язаному з коронавірусом, святкування проходить в онлайн режимі.

Відділ культури та туризму Вилківської міської ради приєднується до святкування та відзначення цього дня. Вітаємо всіх жителів нашої громади та  держави, бо для України День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь