Пенсійний фонд України інформує!

Дата: 20.05.2020 14:11
Кількість переглядів: 1740

Головне управління Пенсійного фонду України в Одеській області рекомендує людям літнього віку в умовах розповсюдження коронавірусної інфекції мінімізувати соціальні контакти! Отримати відповіді на нагальні питання щодо призначення, перерахунків та виплати пенсій можливо не виходячи з дому, наприклад через вебпортал електронних послуг   Пенсійного   фонду   (https://portal.pfu.gov.ua), та гарячу телефонну лінію Кілійського відділу   обслуговування громадян (сервісний центр) 04843 4 20 83.

Для отримання необхідної інформації або одержання консультації з пенсійного забезпечення дистанційно — без особистого звернення до органів Фонду потрібно мати телефон, планшет або комп’ютер з підключенням до мережі Інтернет. З цих пристроїв заходимо на сайт Пенсійного фонду України pfu.gov.ua. У верхньому полі головної сторінки знаходиться рубрика “Для громадськості”. Після натискання на неї обираємо категорію “Звернення громадян”, а в ній розділ “Електронне звернення”. Система одразу запропонує заповнити аплікаційну форму електронного звернення. Увага! При заповненні аплікаційної форми необхідно вказати контактні та персональні дані, описати суть питання у графі “Повідомлення”. До заповненої форми є можливість додати копії документів чи заяву: над полем “Ваше повідомлення” знаходяться опція “Оберіть файл”, натиснувши на яку можна обрати та прикріпити електронні документи (файли). Формати документів перелічені біля вищезазначеної опції, наприклад: скан-копії у форматі pdf, фотографії – у jpg, звернення – у Word тощо. Перед відправленням повідомлення біля поля “Погоджуюсь на обробку даних” обов’язково потрібно поставити позначку щодо згоди на обробки вказаних даних. Після цього натискаємо кнопку «Відправити» – і повідомлення потрапляє на електронну пошту info@pfu.gov.ua Пенсійного фонду України. Усі звернення будуть опрацьовані фахівцями Фонду і в установлений законом термін Вам буде надано відповідь. Також надіслати електронне звернення можна через вебпортал електронних послуг https://portal.pfu.gov.ua/ та мобільний додаток, який встановлюється на телефон. Ще один варіант – у рубриці “Для громадськості” обрати категорію “Звернення громадян”. Далі переходимо на розділ “Зразок форми письмового звернення”. За посиланням на «Зразок» потрапляємо на запропоновану форму заяви з можливістю завантажити її у форматі Word і оформити своє звернення до Пенсійного фонду, після чого відправити його електронною поштою на адресу info@pfu.gov.ua.

Як завжди закликаємо: залишайтесь вдома, дотримуйтесь правил карантину і будьте здорові. Не ризикуйте своїм здоров’ям та життям! Бережіть себе – збережете Україну!

 

                                                                                       Кілійський відділ обслуговування громадян

( сервісний центр) управління обслуговування

громадян ГУ ПФУ в Одеській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь