Пенсійний фонд інформує. Перерахунок пенсій з 01 липня 2020 року

Дата: 26.06.2020 13:33
Кількість переглядів: 948

 

            У зв’язку зі зростанням з 1 липня 202 року прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність з 1638 грн. до 1712 грн., як то передбачено Законом України “Про Державний бюджет на 2020 рік”, Пенсійним фондом в черговий раз буде проведено перерахунки пенсійних виплат. В результаті чого зміняться розміри пенсійного забезпечення для різних категорій громадян, яким виплачуються надбавки, підвищення, інші доплати, залежні від цього показника. Зокрема, виходячи з нового розміру прожиткового мінімуму збільшаться мінімальні та максимальні розміри пенсійних виплат; надбавки за понаднормовий стаж для непрацюючих пенсіонерів; встановлені до пенсії підвищення та доплати, передбачені законодавством, зокрема для осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій, учасників війни, членів загиблих військовослужбовців, жертв нацистських переслідувань, осіб з інвалідністю внаслідок аварії на ЧАЕС та інших категорій громадян.

            Водночас, для осіб, у складі пенсійної виплати відсутні складові, яких відсутні складові, залежні від величини прожиткового мінімуму, або наявні тимчасово встановлені доплати, що перевищують суму підвищення пенсії внаслідок проведеного перерахунку, розмір пенсійного забезпечення залишиться без змін. Не здійснюватиметься перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів, так як згідно з законодавством такий перерахунок проводиться тільки після звільнення з роботи або припинення підприємницької діяльності.

            Перерахунок пенсій з 1 липня 2020 року проводитиметься автоматизованим шляхом за матеріалами електронних пенсійних справ, без подання будь-яких інших додаткових документів. Виплата пенсій в перерахованих розмірах буде проведена в липні цього року.

            В свою чергу, пенсіонери, які ще не повідомили Пенсійний фонд про своє працевлаштування чи реєстрацію як фізичної особи-підприємця або не поінформували про припинення ними трудової чи підприємницької діяльності, мають звернутися до Кілійського відділу обслуговування громадян з документами, що засвідчують особу та підтверджують зазначені обставини, для забезпечення виплати їм пенсій в належних розмірах.

            Додаткову інформацію завжди можна отримати за телефоном “гарячої” лінії Кілійського відділу обслуговування громадян (сервісний центр) 42083 або за адресою  м.Кілія, вул. Миру, 65.

 

Заступник начальника  Кілійського

відділу обслуговування громадян (сервісний центр)                                            Надія Козлова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь