Про електронні сервіси Пенсійного фонду України.

Дата: 28.09.2020 08:07
Кількість переглядів: 2006

            Головна мета та найвищий результат впровадження новацій Пенсійного фонду – це кращий рівень обслуговування громадян, зменшення термінів обробки заяв та документів, можливість дистанційного доступу пенсіонера до своєї пенсійної справи.

             Електронні сервіси Пенсійного фонду України,  заощаджують час і забезпечують отримання онлайн-послуг без особистих візитів до Фонду

             На веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України, в особистому кабінеті кожна застрахована особа попередньо авторизувавшись за допомогою електронного цифрового підпису має доступ до сервісів, за посиланням https://portal.pfu.gov.ua/ зокрема: автоматичного призначення пенсії; електронна трудова книжка; пенсійний калькулятор а також мобільний застосунок «Пенсійний фонд» що дозволяє підтримувати комунікацію з Фондом, використовуючи мобільний телефон або планшет.

            За допомогою електронних сервісів можна легко і швидко знайти усю необхідну інформацію про заробітну плату та страховий стаж, переглянути дані електронної пенсійної справи, подати документи для призначення пенсії не виходячи з дому, зберегти в електронному вигляді інформацію про трудову діяльність, самостійно прорахувати розмір майбутньої пенсії. .

             Сьогодні розповімо про автоматичне призначення пенсії.

            Послугу автоматичного призначення пенсії за віком Пенсійний фонд України впровадив з 1 липня поточного року. Сервіс дозволяє надати всю необхідну для призначення пенсії інформацію завчасно та провести перевірку наявних у Пенсійному фонді даних.

            Послуга надається засобами веб-порталу з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП). Користувач, який не є пенсіонером та який авторизувався на веб-порталі Фонду за допомогою КЕП:
– заповнює анкету (заяву; загальні дані; дані документу, що посвідчує особу; адресу проживання та реєстрації; дані щодо обраного способу виплати призначеної пенсії та отримання пенсійного посвідчення);
– додає скановані копії документів (обов’язкові та ті, які вважає за необхідне надати) для підтвердження його права на певні доплати та пільги);
– підписує анкету-заяву КЕП та надсилає її до органу Фонду.

            За результатами опрацювання анкети-заяви користувач отримає інформацію про автоматичне призначення пенсії, дату такого призначення та розмір пенсії за допомогою СМС-повідомлення, засобами веб-порталу та через мобільний застосунок. Таким чином, пенсія призначається автоматично при досягненні пенсійного віку. При цьому немає необхідності додатково звертатись та особисто відвідувати органи Пенсійного фонду.

              Більш детальнішу інформацію  з даного питання можливо отримати за номером телефону  “гарячої” лінії (243)42083 Кілійського відділу обслуговування громадян (сервісний центр) Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області.

                                                                             Начальник сервісного центру

                                                                             Наталя КОЗЛОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь