Інформація міського голови Матвія ІВАНОВА щодо захисту інтересів наших рибалок!!!

Дата: 21.12.2020 16:41
Кількість переглядів: 729

За Проханнням Вилківського міського голови Іванова Матвія Костянтиновича 21.12.2020 року народний депутат України Анатолій Урбанський зустрівся  з заступником міністра екології Олександром Краснолуцьким для захисту інтересів наших рибалок.

У Міністерстві захисту навколишнього середовища і природних ресурсів обговорювався проєкт включення рибця в Червону книгу України У разі прийняття цього рішення рибний промисел на Дунаї, фактично, зупинився б, адже для лову рибця використовуються не якісь особливі снасті, а звичайні - якими ловиться і інша риба.

Анатолій Ігорович звернув увагу Міністерства на той факт, що в Дунаї рибець не є зникаючим видом - в останні роки його популяція, навпаки, збільшується.

Крім того, в сусідній Румунії рибець вважається промисловим видом риби, а тому заборона на його ловлю в українській частині дельти Дунаю не має особливого сенсу, адже 80% дельти Дунаю - це румунська територія.

Міністр екології Роман Абрамовський з усією серйозністю поставився до цього чутливого питання.  Завдяки ретельному вивченню питання разом з Національною академією наук та Національною комісією з питань Червоної книги України, вдалося прийти до правильного і логічного рішення - рекомендувати вводити не загальнодержавний заборона на вилов рибця, а локальні - в тих рибогосподарських районах, де цей вид зникає і потребує захисту.

Ми раді, що спільними зусиллями нам вдалося прийти до консенсусу і захистити інтереси жителів нашого ОТГ, які не втратять роботу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь