Захід до Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на туберкульоз

Дата: 01.04.2021 15:24
Кількість переглядів: 563

З клієнтами пробації проведено захід до Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на туберкульоз.

 

Туберкульоз - хвороба, яка завжди поруч!

На жаль, наша країна – серед лідерів з поширення туберкульозу. Туберкульоз – інфекційне захворювання, що викликається мікобактеріями туберкульозу (паличка Коха). Прийнято вважати, що це хвороба легенів, але насправді туберкульозом можуть вражатися практично всі органи людини. Щороку хвороба забирає життя в майже півмільйона людей.

В рамках відзначення Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на туберкульоз співробітники Кілійського відділу пробації спільно з керівником районної організації Товариства Червоного Хреста України Валентиною Мажаровою, яка у свою чергу є волонтером пробації провели для підоблікових осіб захід на тему: «Що таке туберкульоз та шляхи його передачі».

Під час заходу Валентина Мажарова розповіла присутнім основні симптоми даної хвороби, шляхи передачі, фактори, які сприяють виникненню захворювання та наголосила, що в разі виявлення хоча б деяких симптомів необхідно терміново звернутися до лікаря, оскільки туберкульоз – поширене, а й іноді смертельне хронічне інфекційне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом. Найчастіше хвороба вражає легені, також може розвиватися патологічний процес в інших органах і тканинах. Лікування туберкульозу складне й вимагає прийому декількох видів антибіотиків протягом тривалого часу.

«Хвороба завжди приходить несподівано, однак не варто піддаватися відчаю, ваша доля – у ваших руках. Бажання одужати, дисциплінованість у виконанні призначень лікаря, дотримуванні здорового способу життя допоможе хворому вийти переможцем у боротьбі з небезпечним захворюванням», -  наголосила волонтер. Всім учасникам зустрічі вона вручила інформаційні матеріали за даною темою, а ті підоблікові відділу пробації, які мають такий невтішний діагноз, отримали від волонтера постільну білизну та набори з предметів особистої гігієни.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь