Служба у спрвах дітей інформує

Дата: 14.04.2021 10:36
Кількість переглядів: 664

Фото без опису

       Протягом 1 кварталу 2021 року службою у справах дітей Вилківської міської ради проведено 4  засідання комісії з питань захисту прав дітей, розглянуто 20 питань, прийняті відповідні рішення.

        Між службою у справах дітей Вилківської міської ради  та  філією Державної установи «Центр пробації» в Одеській області укладено Меморандум про співпрацю.

       Службою у справах дітей Вилківської міської ради спільно з  загальноосвітніми закладами територіальної громади, КЗ «Центр надання  соціальних послуг» та представниками виконавчого комітету міської ради проводяться спільні профілактичні рейди в населених пунктах громади, спрямовані на соціально-правовий захист дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах, запобігання їх бездоглядності та безпритульності, влаштування безпритульних і бездоглядних дітей до закладів соціального захисту. Під час проведення рейдів перевіряються умови утримання та виховання дітей, що проживають в сім’ях, в яких батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків, з дітьми та батьками проводяться профілактичні бесіди, зокрема щодо запобігання нещасним випадкам з дітьми, роз’яснюються правила поведінки з вогнем, з електроприладами, на дорозі тощо.

        Станом на 01.04.2021 року проведено 26 профілактичних рейдів в 4 населених пунктах територіальної громади, перевірено умови утримання та виховання 69 дітей, які проживають в 52 сім’ях.

        За звітний період проведено  негайне відібрання від матері двох малолітніх дітей, в зв’язку з наявністю загрози життю та здоров’ю дітей, які були влаштовані в заклади соціального захисту дітей. Підготовлено позовну заяву про позбавлення батьківських прав матері відносно двох малолітніх дітей.

         За зазначений період прийнято рішення про влаштування під опіку 3 малолітніх дітей, позбавлених батьківського піклування.

         Проведена робота щодо створення на території громади прийомної сім’ї.

         Станом на 01.04.2021 року начальником служби у справах дітей Вилківської міської ради проведено прийом 67 громадян з різних питань щодо захисту прав та інтересів дітей, надана допомога в їх вирішенні по суті.

 

         В березні 2021 року працівниками  служби у справах дітей  Вилківської міської ради були проведені профілактичні  заходи на тему: «Суїцид  серед підлітків» на базі закладів середньої освіти територіальної громади.

 

 

  

Начальник Служби                                                                            Юлія ГАЛКІНА

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь