Безкоштовне санаторно-курортне (реабілітаційне) лікування за рахунок Фонду соціального страхування України

Дата: 23.04.2021 10:55
Кількість переглядів: 1318

        Право на безкоштовну реабілітацію в санаторіях України мають    застраховані особи, тобто всі офіційно працюючі громадяни, які сплачують або за яких сплачують єдиний соціальний внесок (ЄСВ).

Медична реабілітація надається одразу після стаціонарного лікування на підставі лише одного документу: висновку лікарсько-консультативної комісії (ЛКК) лікувального закладу про необхідність доліковування в санаторно-курортному закладі.

Застрахована особа самостійно обирає санаторій України, де вона бажає продовжити лікування, з переліку закладів, узгоджених Фондом. Повний перелік санаторіїв знаходиться на офіційному сайті Фонду соціального страхування України www.fssu.gov.ua, в розділі: Діяльність Фонду - Медичні та соціальні послуги -  Перелік санаторно-курортних закладів у розрізі профілів медичної реабілітації для відшкодування витрат за надані застрахованим особам послуги із реабілітаційного лікування: http://www.fssu.gov.ua/fse/control/main/uk/publish/article/952253;jsessionid=E7179CDAC90A6EA652C197E3D9D96181

На весь час реабілітаційного лікування в санаторії застрахованій особі видається листок непрацездатності (лікарняний), який також оплачується Фондом.

Фонд соціального страхування України фінансує медичну реабілітацію за такими профілями:

  • нейрореабілітація (після інсультів, черепно-мозкових травм),
  • м’язово-скелетна реабілітація (після операцій на опорно-руховому апараті, опіків, ревматологічні захворювання),
  • кардіо-пульмонарна реабілітація (після інфарктів, стенокардії, операцій на серці, захворювання легень, цукровий діабет),
  • медико-психологічна реабілітація учасників АТО,
  • реабілітація після оперативних втручань на органах зору,
  • реабілітація при порушенні перебігу вагітності,
  • інша (соматична) реабілітація (після операцій на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах).

Фонд також фінансує реабілітаційне лікування дітей застрахованих осіб в супроводі дорослих за тими ж профілями.

Направлення на реабілітацію з порушенням перебігу вагітності здійснюється безпосередньо з жіночої консультації.

Протягом доби лікувальний заклад повідомляє відділення Фонду про наявність хворого, який потребує реабілітації в санаторно-курортному закладі. Протягом наступної доби Фонд на підставі заяви особи узгоджує з обраним санаторієм дату заїзду та оформлює тристоронній договір, на підставі якого працююча особа отримує реабілітаційне лікування в санаторії.

Якщо Ви маєте одне з вказаних захворювань або перебуваєте на стаціонарному лікуванні, зверніться до свого лікаря та скористайтеся своїм правом на безкоштовне санаторно-курортне (реабілітаційне) лікування.

З будь-яких питань щодо порядку отримання медичної реабілітації за кошти ФССУ звертайтесь до Кілійського відділення УВД Фонду в Одеській області за тел.. 4-15-68,      4-00-35 або за адресою: м. Кілія вул.. Миру, 58.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь