З нагоди відзначення Міжнародного Дня музеїв підоблікові Кілійського відділу пробації відвідали краєзнавчий музей

Дата: 18.05.2021 15:17
Кількість переглядів: 450

18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято. З 1978 року цей день відзначається щорічно більш ніж у 150 країнах, адже і через музеї суспільство висловлює своє ставлення до історико-культурної спадщини, і з цим важко не погодитись. Збираючи і зберігаючи пам’ятки матеріальної і духовної культури, вони ведуть велику науково-освітню та освітньо-виховну роботу.

        З нагоди відзначення Міжнародного Дня музеїв підоблікові Кілійського відділу пробації відвідали місцевий краєзнавчий музей. Директор комунального закладу Кілійської міської ради «Кілійський історико-краєзнавчий музей» Віктор Ченуша ознайомив присутніх з експозиціями музею та провів незабутній ексурс в історію самого стародавнього міста України, рідного для багатьох міста Кілія, якому вже виповнилось понад 2700 років. «Історико-краєзнавчий музей Кілійського району за свою історію кілька разів змінював експозиції. Експозиційна картина музею відображає історію міста та краю із стародавніх часів до сьогодення і представлена такими історичними темами, як первісно-суспільний лад на території району; середні віки — Грецька та Візантійська колонізація Придунав`я; час татаро-монгольської навали, період княжіння молдовських князів; козацька доба та період Російсько-турецьких війн; період румунської окупації; Татарбунарське повстання; період Другої світової війни; новітня історія району, - зазначив директор музею. -Нині у фондах – понад 3 тисячі експонатів. Музей відображає історію міста Кілія від верхнього палеоліту до сьогодення. У музеї влаштовують виставки творів місцевих художників, зустрічі з поетами, проводять заходи, присвячені ювілейним датам, організовують екскурсії містом».

Захід проведений з метою ознайомлення засуджених з історією Кілійщини, а також виховання у них почуття любові до рідного краю.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь