День вишиванки

Дата: 20.05.2021 15:24
Кількість переглядів: 635

Сьогодні Українці відзначають День вишиванки!

 

У невичерпній спадщині духовної культури українського народу є особлива, винятково важлива її частина – вишивка. Вона – безцінний скарб українського народу, що має продовження в сучасному світі.

Через віки тягнуться зв‘язки орнаментальних схем вишивки, які постійно видозмінювались та збагачувались. У ній – зашифровані сакральні символи, які зберігають історію нашого народу його ідентичність.

Із знанням свого родоводу, історії рідного краю починається людина. Мамина пісня, батькова хата, дідусева казка, бабусина вишиванка – все це родовідна пам’ять, наша історія, наші символи

Вишиванка стала для нас не просто одягом, торговою маркою чи витвором мистецтва. Українська вишиванка – це свого роду символ, який пройшов крізь покоління, єднає рід і вшановується як святиня. Маючи таку красу, ми отримуємо енергію наших предків, пишаємось минулим та гордо дивимось у майбутнє.

        Кілійський районний відділ філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області в особі його начальника Людмили Дрібноход щиро вітає всіх з чудовим святом самобутньої, неповторної, барвистої української культури — з Днем вишиванки!

       День вишиванки – патріотичний день. Це чудове свято, яке об’єднує українців по всьому світу. Бажаємо вам милуватися рідною землею, не цуратися свого та пишатися тим, що ми – українці!

Зичимо здоров’я, добробуту, натхнення та чудового настрою і в цей святковий день, і щодня під мирним небом нашої неньки України! 

 


Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь