День вишиванки

Дата: 20.05.2021 15:24
Кількість переглядів: 592

Сьогодні Українці відзначають День вишиванки!

 

У невичерпній спадщині духовної культури українського народу є особлива, винятково важлива її частина – вишивка. Вона – безцінний скарб українського народу, що має продовження в сучасному світі.

Через віки тягнуться зв‘язки орнаментальних схем вишивки, які постійно видозмінювались та збагачувались. У ній – зашифровані сакральні символи, які зберігають історію нашого народу його ідентичність.

Із знанням свого родоводу, історії рідного краю починається людина. Мамина пісня, батькова хата, дідусева казка, бабусина вишиванка – все це родовідна пам’ять, наша історія, наші символи

Вишиванка стала для нас не просто одягом, торговою маркою чи витвором мистецтва. Українська вишиванка – це свого роду символ, який пройшов крізь покоління, єднає рід і вшановується як святиня. Маючи таку красу, ми отримуємо енергію наших предків, пишаємось минулим та гордо дивимось у майбутнє.

        Кілійський районний відділ філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області в особі його начальника Людмили Дрібноход щиро вітає всіх з чудовим святом самобутньої, неповторної, барвистої української культури — з Днем вишиванки!

       День вишиванки – патріотичний день. Це чудове свято, яке об’єднує українців по всьому світу. Бажаємо вам милуватися рідною землею, не цуратися свого та пишатися тим, що ми – українці!

Зичимо здоров’я, добробуту, натхнення та чудового настрою і в цей святковий день, і щодня під мирним небом нашої неньки України! 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь