Перший фестиваль «Перлинки Подунав’я» дитячої та юнацької творчості Вилківської міської ради

Дата: 31.05.2021 17:07
Кількість переглядів: 1300

30 травня в Вилківському БК відбувся перший фестиваль «Перлинки Подунавя» дитячої та юнацької творчості  нашої громади.  Фестиваль був запланований як частина  заходів, присвячених 275 –й річниці м. Вилкове . Ці заходи розпочалися храмовими святами до дня  Миколи – Чудотворця 22 травня і завершаться 23-29 серпня  святкуванням Дня Незалежності, 60-річчя Вилківського міського Будинку культури та ювілейним концертом до Дня міста.

В конкурсній програмі фестивалю брали участь близько 150 дітей та підлітків з міста Вилкове ,сіл Приморського, Десантного, Мирного. Виступи дітей відбувалися за номінаціями: «вокал- солісти», «вокал-колективи», «хореографія-колективи», «художнє слово». Учасників оцінювало компетентне журі в складі  Арансон Л.І, Полянцевої Р.М., Полякової Л.В., Силакової Т.Л., Марінової Н.Г. В програмі приймали участь колективи та солісти чотирьох Будинків культури, Вилківських спортивної та музичної шкіл. Відчувалася дуже велика жага дітей до виступів, тому всі номери були яскравими та неповторними. Всі колективи і солісти, які брали участь в конкурсній програмі, отримали Дипломи 1,2,3 ступенів. Від імені всіх учасників та їх керівників висловлюємо щиру подяку голові Вилківської міської ради Іванову М.К., секретарю міської ради Арансон Л.І., секретарю виконавчого комітету Вилківської ради Полянцевої Р.М., заступнику начальника Одеської регіональної служби філії «Дельта – Лоцман» ДП «АМПУ» Прокопенко В.Ф., Євтюховій В.І. (староста с. Приморське), Домашовій Т.Г. (староста с. Мирне), Передерій О.Є. (староста с. Десантне), підприємцям Кірсановій В., Самотєєвій К. за допомогу в організації та проведенні заходу. Сподіваємось, що фестиваль стане традиційним і збере ще більше талановитих дітей та молоді, і не тільки нашої громади.

 

Начальник відділу культури та туризму                  Людмила КОНДАУРОВА

На Дунайській хвилі
 

                    В місті Вилкове 30 травня провели перший Фестиваль- конкурс дитячої і юнацької творчості "Перлинка Подунав'я", який присвятили Дню захисту дітей та  ювілею міста. В серпні цього року місто Вилкове відзначатиме 275- річчя з дня заснування. У цей недільний день господарями Палацу культури стала численна талановита дітвора Вилківської міської територіальної громади, що зібралася тут зі своїми групами підтримки. Юних артистів і глядачів, які зібралися у великому, красивому залі, вітав голова Вилківської міської  територіальної громади Матвій Іванов.

         Насичена і різноманітна програма для різних вікових груп складалася з двох відділень. Переможці фестивалю - конкурсу були нагороджені дипломами першого – третього  ступенів.  Всього брало участь близько 150 конкурсантів від Будинків культури сіл Мирне, Десантне, Приморське і міста Вилкове, а також Вилківської музичної школи і ДЮСШ.

          Кращі номери жюрі відмітили дипломами першого ступеню. Серед них молодша група танцювального ансамблю "Ритмікс"( кер. Яна Кація), молодша група ансамблю "Чемпіони"(кер.Тетяна Пастир, ДЮСШ ). Дуже колоритно, в нарядних українських костюмах, виглядав танцювальний ансамбль "Веселка" з села Мирне (кер.Альона Іванова ). Забавним був танцювальний номер "Морячка"(кер.Вероніка Яковина, м.Вилкове).

          Юні артисти  талановито  доторкнулися до антивоєнної тематики.  Дуже зворушливо виглядала танцювальна композиція "Молитва"-"Натхнення, " (кер.Олена Комендантова , с.Приморське). Лейтмотив цієї композиції: потрібно радіти усім разом народженню нового дня. Також оригінальним був танець "Музика вітру"-в постановці цього керівника.

 

              У номінації "Художнє слово" Дипломом першого ступеня відмічені Ваня Галкін(кер. Людмила Гоцай, м.Вилкове) і Тетяна Ботизат(кер.Наталія Афанасенко, с.Десантне).

               Учні музичної школи Діма Семібратьєв( муз.кер.Тетяна Ерська) і Дарина Крохінова (муз.кер. Олена Горохова)також  отримали дипломи першого ступеня.

 

              У номінації "Вокал, солісти" відмічено талановите виконання пісень Іриною Валюгою, Соломією Мелешко, Дариною Крохіновою, виконання пісні під гітару Валентином Топтигіним (кер. Алла Колісник, м. Вилкове).     Диплом першого ступеня також отримали вокальний ансамбль "Екстрим",     с. Десантне (старша група, кер. Світлана Дубська ). З села Мирне серед учасників середньої групи диплом першого ступеня отримав дует у складі Ксенії Иванової  і Катерини Аконі (кер. Катерина Носова).

              Цікаво було спостерігати, з яким захватом зустрічали діти вручення дипломів секретарем міської ради Ларисою Арансон. Вона подякувала організаторів фестивалю-конкурсу, батьків, які  розгледіти в дітях і підтримали родзинку  таланту. Завідувачка відділом культури і туризму Людмила Кондаурова зробила висновок, що дитячий фестиваль став для них пробою сил. Він розкрив можливості для подальшої співпраці в цьому напрямі.

Татьяна СИЛАКОВА

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь