ДЛЯ ЧОГО ПОТРІБНА РОБОТА

Дата: 14.07.2021 15:17
Кількість переглядів: 1678

Робота - це:

Заробіток

Матеріальний достаток — один з основних мотивів, що спонукають людей шукати роботу. Гроші дозволяють людині задовольняти найрізноманітніші свої потреби.

Самореалізація

Досить часто людина реалізує себе в роботі, тобто задовольняє свою потребу у творчості через активну діяльність. Прагнення розкрити себе, показати в роботі найбільш сильні сторони своєї особистості — дуже потужний стимул. Особливо виражена подібна мотивація у людей творчих професій: акторів, письменників, художників і т.д.

Престиж

Деякі люди вибирають для себе такі професії, які вважаються найбільш престижними. Тим самим, вони хочуть заявити світові про себе, підвищити свій соціальний статус, придбати почуття власної значущості. Нерідко їм також подобається відчувати перевагу над іншими людьми.

Спілкування

На думку деяких людей, ходити на роботу варто хоча б заради того, щоб мати можливість спілкуватися з колегами. Так вони позбавляються від почуття самотності, заміщаючи його природним задоволенням від спілкування з людьми, які поділяють їхні інтереси.

Ілюзія діяльності

Бажання працювати є далеко не у всіх. Але щоб не уславитися ледарем, людина часом створює видимість того, що він працює. Приміром, влаштовується на яке-небудь місце, але нічого там особливо не робить.

Багато молодих людей мріють про таку роботу, де від них буде потрібно не постійна напруга, а лише вміння створювати ілюзію зайнятості. Правда, з часом вони, як правило, розчаровуються в обраній стратегії: їм просто стає нудно. Нудно бути людиною, яка нічого розумного собою не представляє.

Отже, грошовий достаток, самореалізація, престиж, спілкування і прагнення створити ілюзію зайнятості — ось основні мотиви, які спонукають людей працювати.

З лінню і апатією від роботи стикаються практично всі люди, - впевнена психолог Наталія Короленко, - Ті, хто каже, що ніколи не мав такого відчуття — лукавлять, або ж у нього все попереду. Щоб робота приносила радість, треба розібратися у причинах, чому робота людину не влаштовує.

Не можна ставитися до роботи, як до важкої необхідності. Мовляв, терпіти не можу свою роботу. Поки не змінюю її, бо нема можливості або потрібні гроші. При такому підході все більше формується ненависть до того, чим людина займається. Проблеми наростатимуть, як сніговий ком: почнуть дратувати начальство і колеги, виникнуть помилки.

До роботи треба ставитися з любов'ю. Коли людина займається улюбленою справою, проблеми наврід чи виникнуть. Потрібно, щоб було відчуття: ви на своєму місці. Якщо робота цікава, ви намагатиметеся досягнути у ній більшого. Тому інколи треба змінювати своє ставлення до багатьох речей.

Потрібна робота? Звертайтесь до фахівців служби зайнятості. Наші послуги безоплатні.

За матеріалами інтернет-агенств.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь