ЛІКУВАННЯ В САНАТОРНО-КУРОРТНИХ ЗАКЛАДАХ ЗА КОШТИ ФОНДУ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ

Дата: 20.07.2021 08:42
Кількість переглядів: 1838

1. Медична реабілітація застрахованих осіб на базі санаторно-курортних закладів.

Надається працюючим громадянам, в том числі фізичним особам-підприємцям, які сплачують/або за яких сплачують єдиний соціальний внесок. Направлення здійснюється зі стаціонарів лікувальних закладів згідно медичних показань на підставі висновку лікарсько-консультативної комісії (ЛКК) про необхідність реабілітаційного лікування. Застрахована особа самостійно обирає санаторій України, де вона бажає продовжити лікування, з переліку закладів, узгоджених Фондом. На весь час реабілітаційного лікування в санаторії застрахованій особі видається листок непрацездатності (лікарняний).

Фонд соціального страхування України фінансує медичну реабілітацію за такими профілями: нейрореабілітація (після інсультів, черепно-мозкових травм), м’язово-скелетна реабілітація (після операцій на опорно-руховому апараті, опіків, ревматологічні захворювання), кардіо-пульмонарна реабілітація (після інфарктів, стенокардії, операцій на серці, захворювання легень, цукровий діабет), медико-психологічна реабілітація учасників АТО, реабілітація після оперативних втручань на органах зору, реабілітація при порушенні перебігу вагітності, інша (соматична) реабілітація (після операцій на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах).

Фонд також фінансує реабілітаційне лікування дітей застрахованих осіб в супроводі дорослих за тими ж профілями.

Направлення на реабілітацію з порушенням перебігу вагітності здійснюється безпосередньо з жіночої консультації.

Учасники АТО, які повернулися до щоденної роботи на підприємства,  установи та організації, мають право на медичну реабілітацію за рахунок коштів Фонду у супроводі членів своєї сім’ї (чоловік/дружина, неповнолітні діти) один раз після демобілізації.

Тривалість реабілітації складає до 24 днів.

Постанова правління ФССУ від 13.07.2017 року №39.

 

2. Санаторно-курортне лікування потерпілих на виробництві.

Потерпілі на виробництві забезпечуються путівками на санаторно-курортне лікування: особи з інвалідністю 1 групи – щорічно, 2 групи – один раз на два роки, 3 групи – один раз на три роки. Відповідно до постанови правління ФССУ від 24.05.2017 року №33 потерпілий має право самостійно обирати санаторій для проходження лікування. Для цього потрібно мати висновок МСЕК про необхідність санаторно-курортного лікування, довідку форми 070/о для отримання путівки та написати заяву до відділення Фонду, в якій зазначити обраний санаторій. Відділення Фонду узгоджує з санаторієм дату заїзду, вартість лікування та перелік послуг з лікування, включених до вартості лікування, та повідомляє про це потерпілого.

Тривалість санаторно-курортного лікування складає 24 дні, для потерпілого-спинальника – 45 діб. Особам з інвалідністю 1 групи видається також путівка на супроводжуючу особу. Фонд відшкодовує санаторію вартість проведеного лікування, а також витрати потерпілого на проїзд до санаторію і назад.

 

3. Медична реабілітація потерпілих на виробництві.

Направлення потерпілих на медичну реабілітацію до санаторно-курортних закладів здійснюється на підставі висновку ЛКК (під час тимчасової непрацездатності до встановлення МСЕК ступеня втрати професійної працездатності) або висновку МСЕК за наявності виписки із медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого, виданої не більше як за 1 місяць до проходження медичної реабілітації.

Між Фондом, санаторієм та потерпілим укладається тристоронній договір, який є підставою для проходження реабілітації. Тривалість медичної реабілітації визначається ЛКК та становить до 24 діб. Фонд повністю відшкодовує санаторію вартість проведеного лікування, а також витрати на проїзд потерпілого до санаторію і назад.

 

За консультацією з питань отримання лікування в санаторно-курортних закладах за кошти ФССУ звертайтесь до Кілійського відділення Фонду за адресою: м. Кілія вул.. Миру, 58, тел.. 4-15-68, 4-00-35.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь