Бібліотека. Книжкова виставка « Орігінальна, змістовна, багатогранна»

Дата: 19.07.2021 09:10
Кількість переглядів: 768

Публічна бібліотека для дорослих читачів у місті Вилкове, створена в 1944 році після його звільнення, протягом багатьох років продовжує залишатися культурно-методичним центром, зараз вже Вилківської громади. Зараз маленький колектив бібліотеки продовжує її кращі традиції.

Читачам бібліотеки завжди подобалися книжкові виставки. Цей висновок без жодного перебільшення. Виставки відрізняються продуманістю в підборі літератури, своєрідною композицією, привабливим оформленням. Підтвердженням цьому є книжкова виставка, присвячена творчості великої української поетеси Лесі Українки, 150-річчя якої  відзначили у цьому році. Виставку оцінила практикуючий філолог, великий знавець української літератури Солопенко Галина Григорівна, вчитель української мови та літератури Вилківської ЗОШ №1.

"ЧУДОВА ВИСТАВКА. Оригінальна. Змістовна.Багатогранна. Підготовлена з великою любов'ю до своєї справи", - зробила вона висновок.

Я теж, коли увійшла в бібліотеку, мимоволі зупинилася перед виставкою, побачивши, з якою любов'ю і професіоналізмом вона оформлена. Тут панували не тільки любов до творчості поетеси, а й величезна повага до її особистості, яка, думаю,співзвучна нашій епосі. По-моєму, ніхто не пробуджував в людині почуття власної гідності і ніхто так не кликав до бою для захисту своєї свободи, як вона.

«Я честь віддам титану Прометею,

Що не творив своїх людей рабами»,- зробила висновок Леся Українка.

Опір, з яким поетеса противилася всьому, що робить людину рабом, було порівнянно з її талантом.

 «Чи ж довго ще, о, Господи, чи довго

Ми будемо блукати і шукати

Рідного краю на своїй землі?»- хвилювало  її питання. Настали другі часи, а воно, на жаль, не зникло, тепер хвилює наше покоління.

Особистість Лесі Українки вражає своїм інтелектом. Цю її особливість бібліотекарі теж зуміли передати. Вона вільно володіла багатьма мовами: французькою, німецькою, англійською, російською, польською. Добре знала грецьку, латинську, болгарську, італійську, іспанську, грузинську мови. Самостійно пройшла програму чоловічої гімназії. З цією метою користувалася послугами бібліотек Парижа, Відня, Берліна, Женеви, Мілана, Софії, Праги, Львова, Варшави, Петербурга,Москви, Києва, Мінська, Одеси. Уявляєте, яка дивовижна географія! Вона стала високоосвіченою людиною не тільки для свого часу! Леся Українка володіла багатогранним талантом: поетеса, прозаїк, драматург, перекладач, літературний критик, фольклорист.

Дякуємо працівникам бібліотеки за таку книжкову виставку, якою вони зуміли донести до нас значення особистості поетеси. На невеликому стенді бібліотекарі професійно розмістили відомості про її особистості, які допомогли нам здійснити заочну подорож по місцях, де вона жила з батьками.

Скептики кажуть, що епоха бібліотек в минулому...насправді ж, бібліотека як "живий організм", тісно контактує з людьми. Це територія цікавого спілкування і для дорослих, і для дітей. Дійсно, це так, адже через бібліотеку як соціальний інститут проходить кожна людина. Її цінність і полягає в тому, що вона зберігає творіння людського розуму, які передають попередні покоління своїм нащадкам.

Тетяна СІЛАКОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь