Навчання для волонтерів пробації Волонтери пробації – надійні помічники у виправленні засуджених

Дата: 24.09.2021 20:04
Кількість переглядів: 482

       Одним з чинників, які здійснюють негативний вплив на розвиток нашого суспільства і держави, нині є високий рівень злочинності. Це негативно впливає на безпеку людей, їх життєдіяльність, нормальні відносини в родинах та суспільстві.

     Для вирішення частини цих проблемних питань та повернення до нормального законослухняного життя в суспільстві осіб, які вчинили правопорушення, в Україні у 2015 році створено систему пробації (Закон України «Про пробацію»). Одним з головних чинників, які можуть забезпечити виконання повноваженими органами пробації покладених на них завдань і функцій, є налагодження тісної співпраці з громадянським суспільством, спільна робота у напрямі соціалізації правопорушників. З цією метою законодавцем передбачена можливість залучення до виконання функцій, покладених на пробацію, волонтерів пробації.

       Волонтерська діяльність в пробації – це велика соціальна відповідальність та певний ризик, тому до здійснення волонтерства можуть бути допущені виключно громадяни, які це усвідомлюють та мають навички вирішення конфліктних та складних ситуацій. Кандидати у волонтери мають пройти відбір та навчання.

      З метою розвитку волонтерської діяльності, пов’язаної з пробацією Державною установою «Центр пробації» розроблено тренінгову програму первинної підготовки та інтеграції волонтерів пробації.

      Основними завданнями тренінгової програми є: сприяти розвитку навичок волонтерської діяльності, пов’язаної з пробацією та ефективних навичок для роботи з суб’єктами пробації; стимулювати у громадян усвідомлення важливості волонтерської діяльності, пов’язаної з пробацією.

     Тривалий час Ізмаїльський районний відділ №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області взаємодіє з волонтерами пробації, що допомагають суб’єктам пробації, які в силу обставин та складних умов життя, умисно чи з необережності вчинили кримінальні правопорушення й засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі. Один з волонтерів, Валентина Мажарова є керівником Кілійської організації Червоного Хреста. Вона постійно проводить інформаційну роботу щодо волонтерства в пробації і серед волонтерів своєї громадської організації. Завдяки таким спільним діям деякі небайдужі мешканці Кілійської громади з активною життєвою позицією зацікавились пропозицією стати волонтерами пробації. Фахівці відділу пробації зустрілись з кандидатами у волонтери пробації, провели співбесіду та перше тренінгове заняття за вищезазначеною програмою.

       Сподіваємось, що спільними зусиллями ми зможемо забезпечити максимальну безпеку нашого суспільства!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь