Наглядова пробація в дії Правова освіта та консультування в питаннях захисту прав дитини.

Дата: 20.10.2021 13:24
Кількість переглядів: 399

     Пропагування здорового способу життя, правова просвіта, підвищення рівня поінформованості щодо формування навичок безпечної поведінки – це теми направлені на ресоціалізацію засуджених громадян та постійно обговорюються працівниками органу пробації зі своїми підобліковими під час виконання заходів індивідуальних планів наглядової пробації. Так, напочатку жовтня 2021 року суб’єкти пробації, що знаходяться на обліку в Ізмаїльському районному відділі №2 з питань пробації, прийняли участь у заході інформаційно-просвітницького спрямування, який провели працівники Ізмаїльського районного відділу №2 з питань пробації на тему «Насильство в сім’ї – важлива соціальна проблема» за участю інспектора ювенальної превенції Ізмаїльського РВП ГУНП в Одеській області Оленою Ростріпою.

      Під час заходу клієнти пробації були ознайомлені з проявами різних видів насильства, від якого у більшості випадків страждають жінки та діти, алгоритмом дій у випадку ситуації домашнього насильства або загрозі та  проінформовані про адміністративну та кримінальну відповідальність за скоєння домашнього насильства. Також, інспектор ювенальної превенції нагадала присутнім про їх батьківські обов’язки та відповідальність перед законом за їх невиконання. Вона звернула увагу присутніх на те, що діти, які стають жертвами насилля батьків отримують важкі психологічні травми, які згодом можуть привести до тяжких наслідків як самих постраждалих, так і їх оточуючих. Під час заходу суб’єкти пробації дізналися більше про роботу ювенального інспектора та різні факти щодо службової діяльності ювенальної превенції Ізмаїльського районного відділу поліції, мали змогу отримати відповіді від фахівця на свої запитання стосовно проблемних стосунків зі своїми дітьми чи іншими членами їх родин.

      Даний захід був спрямований на запобігання сімейному неблагополуччю, соціальному сирітству, домашньому насильству і жорстокому поводженню з дітьми серед підоблікових пробації, на здобуття навичок комунікацій в сім’ї.

 


Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь