Наглядова пробація в дії. До Дня української писемності та мови.

Дата: 11.11.2021 13:25
Кількість переглядів: 337

 

        З метою подальшої популяризації української мови, культури та історичної свідомості української нації, сприяння зміцненню україномовного національно-патріотичного середовища працівники Ізмаїльського районного відділу №2 філії  Центру пробації в Одеській області  провели зі суб’єктами пробації захід інформаційно-просвітницького спрямування на тему «Факти про українську мову, які варто знати кожному українцю», присвячений відзначенню Дня української писемності та мови. 

        Під час заходу інспектор відділу капітан внутрішньої служби Ольга Журжа наголосила на тому, що Українська мова – потужне духовне надбання народу, важливий засіб державотворення і суспільного поступу, подальшого інтелектуального й культурного розвитку нації, збереження для сучасників і наступних поколінь унікальної інформації, витвореної нашим та іншими народами. «Для нас рідна мова – це не тільки дорога спадщина, яка об'єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури,» - зазначила інспекторка. Також, під час бесіди присутні  дізнались про цікаві факти розвитку української мови на теренах рідної Бессарабії зі стародавніх часів до сьогодення.

       Утвердження і розвиток української мови, яка згідно з Конституцією України є державною, – це та стратегічна мета, без реалізації якої неможлива подальша розбудова Української держави.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь