В Ізмаїльському районі своєчасно розпочата виплата житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг за жовтень 2021 року.

Дата: 22.11.2021 10:36
Кількість переглядів: 792

       Діючі державні програми з надання субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг – це ефективний механізм, який дає можливість сім'ям повною мірою і вчасно здійснювати оплату за житлово-комунальні послуги. Відповідно до законодавства субсидія та пільги на оплату послуги опалення (централізованого, автономного та індивідуального) в опалювальний сезон розраховується з 16 жовтня.
        Управлінням соціального захисту населення Ізмаїльської районної державної адміністрації вжито необхідні заходи для того, щоб громадяни вчасно отримали субсидії та пільги на оплату житлово-комунальних послуг в опалювальному періоді.
        
За жовтень поточного року субсидії нараховано 5970 сімям на загальну суму 2968,6тис. грн, пільги – відповідно 4464 пільговиків на загальну суму 1143,6тис. грн.
         Кошти для виплати субсидій (пільг) за жовтень надійшли в район  08.11.2021.
         Виплата житлових субсидій та пільг у грошовій готівковій формі за жовтень поточного року проведена через банківські установи  9 листопада, через виплатні об'єкти АТ "Укрпошта" до 25 листопада, згідно графіку. Пільги у безготівковій формі будуть перераховані АТ "Ощадбанк" на рахунки організацій-надавачів житлово-комунальних послуг до 18 листопада цього року.
         Інформацію про розмір житлової субсидії, термін, на який її призначено, та спосіб виплати можливо дізнатися в Єдиному державному реєстрі отримувачів житлових субсидій, який знаходиться у відкритому доступі, за посиланням https://subsidii.ioc.gov.ua
           Одночасно повідомляємо, що сім'ї, які на сьогоднішній день не отримують субсидію, та звернуться за нею протягом двох місяців з початку опалювального сезону, житлова субсидія буде призначена з початку такого сезону, але не раніше дня виникнення права на її отримання. Тобто, якщо звернення надійде до 15 грудня, то право на отримання субсидії буде розглянуто з жовтня.
        Звертаємо увагу, що відповідно до законодавства субсидія не призначається за наявності простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, строк позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн).
           
Однак, субсидію можна отримати навіть у випадку наявності прострочених боргів з оплати житлово-комунальних послуг. Для цього потрібно укласти договір про реструктуризацію заборгованості з надавачами комунальних послуг, перед якими існує борг. Якщо такий договір буде укладено протягом двох місяців з початку опалювального сезону, житлова субсидія буде призначена з початку опалювального сезону.
        Також громадяни, які не згодні з встановленими сумами заборгованості, можуть звернутися до суду для її оскарження, що також є підставою для призначення субсидії.

 

Управління соціального захисту населення

Ізмаїльської районної державної адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь