Пробація в дії Профілактична робота з неповнолітніми правопорушниками

Дата: 25.01.2022 16:39
Кількість переглядів: 854

 

        Сьогодні надто актуальною є проблема зростання правопорушень серед молоді. З метою попередження та профілактики вчинення неповнолітніми нових правопорушень працівники  Ізмаїльського районного відділу з питань пробації №2 періодично проводять профілактичні бесіди із неповнолітніми суб’єктами пробації, які знаходяться на обліку у відділі, залучаючи до цієї роботи співробітників поліції. З-поміж усіх дієвих заходів, важливого значення набувають саме зустрічі та безпосереднє спілкування з дітьми. Чергова така профілактична бесіда відбулась у відділенні поліції №1 Ізмаїльського РВП ГУНП в Одеській області, яке знаходиться у місті Кілія.

          Начальник відділення поліції, підполковник поліції Іван Триколіч розповів підліткам про відповідальність за вчинення кримінальних та адміністративних правопорушень неповнолітніми. Окремо зупинився на злочинах проти життя і здоров’я, волі, честі та гідності особи. «Відповідальність за скоєння правопорушень настає після досягнення особою 14-річного віку. Проте не варто забувати, що до досягнення повноліття особою, яка скоїла злочин, відповідальність нестимуть батьки порушника»,  — наголосив очільник відділення поліції.

         Під час зустрічі керівник місцевого правоохоронного органу також звернув увагу дітей на недопущення фальшивих викликів поліції, швидкої та МНС, оскільки за кожен такий випадок можна понести відповідальність, та обговорив з дітьми правила поведінки у навчальних закладах, наслідки пропусків занять та ввічливе відношення до вчителів та оточуючих. Особливого значення у розмові з неповнолітніми суб’єктами пробації було надано питанню формування в них високих моральних якостей, виховання відчуття відповідальності.

       Після бесіди учні-порушники пообіцяли зробити належні висновки і переглянути  ставлення до своєї поведінки.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь