Пробація та служба зайнятості допомагають реалізувати права неповнолітніх

Дата: 14.02.2022 16:32
Кількість переглядів: 434

       Питання зайнятості завжди було і залишається одним із актуальних в житті людини, а для підлітків воно стоїть найбільш гостро, оскільки потрібно не тільки знайти роботу, але і обрати для себе майбутню професію. На особливому контролі у відділі пробації знаходиться молодь віком до 18 років. Тому саме сприяння працевлаштуванню молоді, які мають проблеми з законом та знаходяться на обліку в Ізмаїльському районному відділі №2 з питань пробації   є одним із пріоритетних напрямків в спільній роботі відділу з питань пробації та Кілійської районної філії Одеського обласного центру зайнятості.

         З метою надання допомоги учням (суб’єктам пробації) від 15 до 18 років у формуванні свідомого ставлення до праці, професійному самовизначенні, з урахуванням власних можливостей, здібностей та соціально-економічної ситуації служба зайнятості проводить систематичну профорієнтаційну роботу. Так фахівці філії надали профконсультаційні та профорієнтаційні послуги, а саме проінформували про права та обов’язки у сфері реалізації права на працю, можливості та послуги державної служби зайнятості, ознайомили неповнолітніх суб’єктів пробації з актуальними вакансіями, які є на ринку праці, та перспективами працевлаштування.

          В 2022-му році відділом пробації планується  періодично організовувати подібні заходи з працівниками районного центру зайнятості, адже офіційне працевлаштування та стабільність в матеріальному плані є запорукою правослухняної поведінки та зменшує ризик вчинення нових кримінальних правопорушень.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь