Альбом безбар'єрних рішень

Дата: 23.02.2022 16:16
Кількість переглядів: 461

20220215111450.jpg, фото

          Альбом безбар’єрних рішень –  це практичний посібник, який рекомендує та на прикладах ілюструє, як міське середовище може бути дружнім до різних користувачів, зокрема, й батьків з маленькими дітьми, літніх людей, людей з інвалідністю.

«Альбом безбар’єрних рішень» став результатом проведеного експертами  дослідження доступності міських просторів, де проаналізували проблеми, з якими стикаються представники маломобільних груп при користуванні житловими будівлями, парками, скверами, вулицями, громадськими закладами тощо.

Дослідження базується на результатах опитування людей з інвалідністю, літніх людей, батьків із дітьми та інших маломобільних груп населення про їхній досвід користування міськими просторами. Зокрема, щодо бар’єрів, з якими вони стикаються, пересуваючись містом, на роботі, під час навчання чи отримання послуг. Значну частину звіту присвячено аналізу чинних нормативів та стандартів, які регулюють питання безбар’єрності.

«Ми отримали реальний продукт, у якому описані ключові проблеми доступності громадських просторів та перелік нормативних документів, що регулюють їх вирішення. За участі експертів, архітекторів, урбаністів та представників громадськості були виділені найбільш гострі проблеми, а також сформований повний перелік документів із зазначенням, появу яких саме бар’єрів вони допоможуть не допустити у майбутньому», – повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Відтак, у першому розділі «Альбому безбар’єрних рішень» проілюстровано, якими мають бути доступні ґанки та під’їзди в українських громадах.

До слова, Альбом створюється в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів». Проєкт реалізується громадською організацією «Безбар’єрність» спільно з Міністерством розвитку громад та територій України у рамках проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», який виконує німецька урядова компанія «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за фінансування Урядів Німеччини та Швейцарії. Розробником Альбому безбар’єрних рішень виступає урбан-бюро Big City Lab.

Переглянути Альбом безбар'єрних рішень


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь