Програми грошової допомоги від ЮНІСЕФ “Спільно” — це додаткова підтримка багатодітних українських сімей під час війни.

Дата: 13.07.2022 22:10
Кількість переглядів: 834

Фото без опису

Програма грошової допомоги «Спільно» від ЮНІСЕФ стала можливою завдяки фінансуванню Европейського Союзу, уряду Італії, Шведської агенції міжнародного розвитку SIDA та Центрального фонду  реагування на надзвичайні ситуації CERF.

image

Критерії відповідності

На другому етапі програми, що розпочинається 15 червня, можуть взяти участь родини, що належать до однієї з двох категорій:

  1. Мають трьох і більше дітей до 18 років;
  2. Мають принаймні одну дитину з інвалідністю до 18 років.

Допомога надається сім’ям незалежно статусу ВПО, які перебувають у будь-якому регіоні України, але за умови, що вони не отримували грошової допомоги від ЮНІСЕФ чи іншої міжнародної гуманітарної організації після 24 лютого 2022 року.

Реєстрація та етапи перевірки заявки

Якщо ваша родина належить до однієї із зазначених категорій та потребує фінансової підтримки, заходьте на register.unicef.org. Це єдиний офіційний сайт реєстрації на програму грошової допомоги. 

Заповнення форми не означає, що ви отримаєте допомогу автоматично, адже дані  буде перевірено на відповідність критеріям. Після реєстраціі? заявки проходять два етапи перевірки:

  1. Технічнии? відбір. Це перевірка наявності всіх обов’язкових даних і відсутності в них помилок. Якщо заявка прои?шла технічнии? відбір, голова домогосподарства отримує СМС. Повідомлення надходить на номер, вказании? у заявці. Технічна перевірка триває до двох тижнів, якщо це єдина зареєстрована заявка від родини (без дублікатів).
  2. Відбір на відповідність критеріям програми. Якщо ваша родина відповідає критеріям програми і ще не отримала допомоги від жодної іншоі? міжнародноі? гуманітарноі? організаціі?, вам буде нараховано кошти. Після грошового переказу надходить СМС для підтвердження отримання платежу.     

ЮНІСЕФ надсилає СМС із з короткого номеру 4224.

Важливо! Не подавайте заявки кілька разів. Це збільшує час для технічного відбору та перевірки на відповідність критеріям програми, що спричиняє затримку виплат родинам, які відповідають критеріям програми.

Сума грошової допомоги

Сума грошової допомоги на місяць складає 2 220 грн на кожного члена сім’ї, але не більше як на п’ятьох осіб. 

Родина отримує одноразову виплату за три місяці на вказаний у заявці банківський рахунок. Ідентифікаційний код і номер рахунку у форматі IBAN має належати одній людині, яка вказана у заявці як отримувач коштів. Помилки у внесенні цих даних можуть спричинити затримку виплат.

Щоб дізнатися  деталі щодо реєстрації та отримання допомоги звертайтеся за номером гарячої лінії “Спільно” 0 800 600 017 (безоплатно, працює щодня з 8:00 до 22:00).

 Реєстрація

Якщо ваше домогосподарство відповідає критеріям програми, заповніть анкету на саи?ті register.unicef.org, дотримуючись інструкціи?.  

Впевніться, що всі обов’язкові дані внесені вірно, наприклад, ім’я, прізвище і по-батьків, ідентифікаційний код, номер рахунку у форматі IBAN та ін. Після заповнення анкети ви отримаєте ID-номер та QR-код.

Це підтвердження, що заявку зареєстровано (СМС про це не надходить). Якщо ви не отримали цих даних через технічнии? збіи?, повторіть реєстрацію. Збережіть ID-номер та QR-код. 

Після реєстрації, заявки проходять 2 етапи перевірки:

  1. Технічний відбір, тобто перевірка чи наявні всі обов’язкові дані без помилок. Якщо заявка пройшла технічний відбір, вказаний у заявці голова домогосподарства отримає про це СМС на вказаний номер у заявці. 
  2. Далі відібрані заявки перевіряють на відповідність критеріям програми. Якщо ваша родина відповідає критеріям програми і ще не отримала допомогу від іншої міжнародної гуманітарної організації, вам буде нарахована допомога. Після грошового переказу, вам надійде СМС для підтвердження отримання платежу.

Для нарахування допомоги слід заповнити всі обов’язкові розділи анкети. Це:

- згода на обробку персональних даних;

- місце перебування;

- номер телефону;

- дані всіх членів домогосподарства: повне ПІБ, посвідчення особи, ідентифікаційний код, дата народження, номер рахунку у форматі IBAN для особи, яка відповідатиме за отримання допомоги для всього домогосподарства).

Також важливо додати номер документу та фото свідоцтва про народження чи іншого документу дітей.

Якщо певних даних не буде внесено до анкети або вони не відповідатимуть дійсності, це може призвести до негативного рішення щодо заявки і відмови у нарахуванні допомоги.

Під час реєстрації необхідно буде вказати номер документу, який у вас доступний.

Будь ласка, уважно слідкуйте за інструкціями в анкеті.

Дуже важливо прослідкувати, щоб ви коректно вказали:

  •  повне прізвище, ім’я та побатьків голови домогосподарства, тобто людини, яка буде отримувати грошову допомогу на рахунок
  • ідентифікаційний код
  • номер рахунку у форматі IBAN
  • дані і фото свідоцтва про народження дітей, які вказані у заявці. 

Якщо у дитини є посвідчення дитини з інвалідністю, також важливо буде додати фото цього посвідчення.

Також, ви можете завантажити копію документів із додатку Дія.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь