ПРОТИДІЄМО ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

Дата: 29.07.2022 16:58
Кількість переглядів: 304

До Всесвітнього дня боротьби із торгівлею людьми фахівцями Кілійської районної філії Одеського обласного центру зайнятості проведено низку профорієнтаційних заходів із залученням соціальних партнерів.

У Вилковому  провідним фахівцем Любовю Фьодоровою для безробітних  був  проведений семінар «Ризики нелегальної трудової міграції.

Метою заходу було підвищення рівня обізнаності його учасників щодо потенційної небезпеки нелегального працевлаштування та актуальності таких понять  як «торгівля людьми» та «експлуатація»,  отримання порад щодо того, як подбати про себе та безпеку своїх рідних.

До участі у семінарі були запрошені  в.о. начальника відділу праці та соціального захисту населення Інна  Руденко, директор КЗ «Центр надання соціальних послуг» Натаван Крайнікова, практичний психолог КЗ «ЦНСП» Марія Мікалюк, фахівець Олена Шумакова.

Від гостей заходів їх учасники дізналися про те, що Всесвітній день протидії торгівлі людьми був започаткований у 2013 році Генеральною Асамблеєю ООН з метою підвищення рівня поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми, привернення уваги до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочення людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.

Мова йшло і про те, що злочин «торгівля людьми» зазвичай прихований. Його жертви не мають  вікових обмежень. Торгівля людьми визначається і без ознаки перетинання державних кордонів. Адже є велика кількість випадків «внутрішньої» торгівлі людьми, що відбувається під час переміщення людей з одного регіону в інший у межах однієї країни.

Україна була серед перших країн у Європі, яка у 1998 році встановила кримінальну відповідальність за торгівлю людьми, яка вважається особливо тяжким злочином.

А ще учасники заходів дізналися про те, що в Україні працює телефон Національної гарячої  лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів - 527, а також під час введення воєнного стану:

1539 – «гаряча лінія» з питань соціального захисту населення під час воєнного стану,

1547 – «гаряча лінія» протидії торгівлі людьми та домашньому насильству.

Висновки на завершення заходів були передбачуваними: наша держава вживає заходів з попередження торгівлі людьми та боротьби з нею, притягнення до відповідальності злочинців та надання допомоги постраждалим. Та попри все, проблема торгівлі людьми не може бути розв’язана без зусиль та розуміння кожного з нас.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь