РОБОТОДАВЦЯМ ДО УВАГИ: КОМПЕНСАЦІЯ ЄСВ

Дата: 13.10.2022 13:50
Кількість переглядів: 175

Фото без опису

Нагадуємо, що Постановою КМУ від 20 березня 2022 року № 331 визначений Порядок надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.

Якщо роботодавець працевлаштовує внутрішньо переміщену особу на умовах трудового контракту, він має право на отримання компенсації в розмірі 6500 гривень за таких умов:

- роботодавець перебуває на обліку як платник ЄСВ;

- розмір зарплати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної зарплати;

- подання в установленому законодавством порядку податкової звітності за IV квартал 2021 року або річної звітності за 2021 рік.

Компенсацію витрат надається у розмірі 6500 грн щомісяця за кожну працевлаштовану особу, за яку роботодавець сплачує ЄСВ, на період воєнного часу та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення.

Водночас загальна тривалість надання компенсації витрат не може перевищувати двох місяців з дня працевлаштування особи.

Для отримання компенсації роботодавець не раніше, ніж через п’ять календарних днів після працевлаштування ВПО, подає заяву про компенсацію витрат за своїм місцезнаходженням до Кілійської районної філії Одеського обласного центру зайнятості або в електронній формі – через Єдиний державний веб-портал електронних послуг, або в паперовій формі – особисто під час відвідування чи на адресу електронної пошти філії.

На сьогодні своїм правом отримати компенсацію скористалися два роботодавця нашого регіону за працевлаштування 6 осіб з числа внутрішньо переміщених.

У разі виникнення питань звертайтеся до Кілійської районної філії Одеського обласного центру зайнятості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь