ТИСЯЧІ ДОБРОВОЛЬЦІВ ПОДАЮТЬСЯ ДО ШТУРМОВИХ БРИГАД МВС, ЩОБИ НИЩИТИ ВОРОГА ТА ЗВІЛЬНИТИ ОКУПОВАНІ ЗЕМЛІ УКРАЇНИ

Дата: 21.02.2023 16:15
Кількість переглядів: 96

Фото без опису

👮‍♂️Міністерство внутрішніх справ України ініціювало створення спеціальних бригад у складі бойових підрозділів Національної поліції, Державної прикордонної служби та Національної гвардії. Вони братимуть участь у штурмових діях, тобто у прориві ліній оборони ворога та наступі. Вступити можуть як військові з досвідом, так і цивільні добровольці, але треба пройти кілька тестів.

У МВС ПОЯСНЮЮТЬ: ЦЕ ЖОДНИМ ЧИНОМ НЕ МОБІЛІЗАЦІЯ, БЕРУТЬ ВИКЛЮЧНО ДОБРОВОЛЬЦІВ І ВИКЛЮЧНО ТИХ, ХТО НАСПРАВДІ МАЄ ВИСОКУ МОТИВАЦІЮ СЬОГОДНІ ПРИЄДНАТИСЯ ДО ПІДРОЗДІЛІВ, ШТУРМОВИХ БРИГАД.

👮‍♂️Навчання бійців бригад триватиме кілька місяців: спочатку індивідуальне, потім — у складі підрозділу. Важливо: до підготовки бійців планують залучити найкращих інструкторів з вогневої підготовки та тактичної медицини, яких оснащуватимуть якісним озброєнням та технікою.

❓ЯКУ САМЕ ФУНКЦІЮ ВИКОНУВАТИМЕ “ГВАРДІЯ НАСТУПУ” У ВІЙНІ: ПОЯСНЕННЯ ЕКСПЕРТІВ

За словами військового експерта, генерал-лейтенанта Ігоря Романенка, ці вісім штурмових бригад почнуть застосовувати на полі бою, коли ЗСУ успішно виконають стратегічну оборонну операцію. Коли російські війська втратять наступальний потенціал, українські -перейдуть у контрнаступ. Саме тоді настане час «Гвардії наступу».

Експерт пояснив, що підрозділи Сил оборони України намагатимуться пробивати фронт і максимально швидко просуватися вперед, не затримуючись у населених пунктах. І саме бригади з «Гвардії наступу» «зачищатимуть» міста і села.

«Якщо ЗСУ затримуватимуться на кожному населеному пункті, то наступальний імпульс дуже швидко заклиниться. А це неприпустимо. Тому тоді, коли населений пункт буде оточений, туди входитимуть ці бригади з «Гвардії наступу», які проводитимуть зачистки. А підрозділи ЗСУ йтимуть далі звільняти території», – каже генерал-лейтенант.

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Сергій Грабський відзначив, що за назвами бригад видно, що це бригади наступу. Нові добровольчі бригади якісно відрізнятимуться від тих, які стихійно створювалися і стихійно діяли у 2014 році. Ставитиме бойові завдання Генштаб ЗСУ. Адже армія, яка тримає оборону, це одна складова на шляху до перемоги. А щоб провести наступ та звільнення територій, потрібна, по суті, друга армія. Таку і створюють у МВС, виходячи із цілей, які поставив Головнокомандувач.

Водночас, на думку військових експертів, завдання ЗСУ, поліцейських та прикордонників відрізнятимуться за своїм характером. Тобто це буде не просто силова підтримка військових дій, а розподіл функцій. Бригади будуть створюватися за стандартами НАТО і матимуть відповідне озброєння. Зокрема, важку бронетехніку та сучасну зброю, яку передають нам партнери.

«Гвардія наступу» — це об’єднана назва для бригад, які посилять Сили оборони та звільнення окупованих територій України, розповів Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

☝Міністр підкреслив, що рішення створити штурмові бригади прийняли працівниками МВС, які «мають достатньо люті, щоб бити ворога».

ВІЙСЬКОВІ З’ЄДНАННЯ СФОРМУЮТЬ НА БАЗІ ВОЄНІЗОВАНИХ ФОРМУВАНЬ:

Національної поліції — бригада «Лють»;

❓Держприкордонслужби — «Сталевий кордон»; Національної гвардії — «Азов», «Спартан», «Рубіж», «Червона калина», «Кара-Даг», «Буревій».

«Ти сам обираєш бригаду та напрям наступу і гарантовано потрапляєш до однодумців. Захищай країну та своїх рідних, ставай добровольцем!» – йдеться на офіційному сайті “Гвардії наступу”.

❓ЯК ДОЛУЧИТИСЯ В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ?

Спілкування із добровольцями та запис у нові підрозділи структур МВС відбуватиметься у вже звичних нашим громадянам центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП), які найбільш наближені до всіх громад на всій території Одещини.

👉Список ЦНАП в Одесі та Одеській області за посиланням:

https://oda.od.gov.ua/v-ukrayini-startuvala-naczionalna…/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь