Патріотичне виховання як складова соціально-виховної роботи з суб'єктами пробації. До Дня народження Тараса Шевченка

Дата: 08.03.2023 12:46
Кількість переглядів: 276

Фото без опису

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство. Є і серед українців постаті, велич яких не може поміститися у рамки національного буття – постаті світового масштабу, які є скарбом усієї людської цивілізації. У перші березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу – Тараса Шевченка. Кобзареве слово, слово великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі вчить жити по правді, бачити красу людини в її душевному благородстві й готовності робити іншим добро.

       З нагоди Дня народження українського генія співробітники Ізмаїльського районного відділу №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області спільно з працівниками Кілійської публічної бібліотеки провели інформаційно-просвітницький захід з підобліковими органу з питань пробації на тему: «Тарас Шевченко – гордість українського народу». Бібліотекаркою сектору обслуговування користувачів було організовано тематичну виставку книжок під назвою «Вічний як народ» та проведено літературну годину «Безсмертне слово Кобзаря», під час якої лекторка навела присутнім низку цікавих фактів, пов’язаних з ім’ям поета. Так, поезію Тараса Шевченка перекладено більш ніж ста мовами світу. Один із 300 кратерів Меркурія отримав ім’я Тараса Григоровича. Діаметр кратера Т. Г. Шевченко – 137 кілометрів. 1384 пам’ятники Кобзареві встановлено на території від Бразилії до Китаю. Український майстер Микола Сядристий створив найменшу у світі книжку "Кобзар", розміром трохи більше половини квадратного міліметра. Це майже у 19 разів менше від найменшої японської книги. Сторінки настільки тонкі, що перегортати їх можна лише кінчиком загостреного волоска. Зшито книгу павутинкою, а обкладинка зроблена з пелюстки безсмертника.

          Шевченкова поезія давно стала найважливішим і нетлінним складником духовного єства українського народу. Шевченко - це не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть, у чому черпають сили і надії, з чим йдуть у бій до Перемоги.

        Мета заходу - сприяти розвитку у суб’єктів пробації почуття національної гідності, а також  вихованню  любові до національних традицій, народної мудрості, до краси і гармонії рідного слова.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь