КОНСУЛЬТУЄМО З ПИТАНЬ ПАТРОНАТУ НАД ДИТИНОЮ

Дата: 19.04.2023 15:32
Кількість переглядів: 146

Фото без опису

Фахівці Кілійського відділу Ізмаїльської філії Одеського обласного центру зайнятості при проведенні профінормаційних заходів активно залучають до співпраці соціальних партнерів.

Днями у місті Вилковому кар’єрний радник Людмила Думанська провела  для безробітних групову консультацію «Як стати патронатним вихователем та допомогти дитині зробити цей світ добрішим!», на яку були запрошені начальник відділу соціальної підтримки сімей Ольга Руденко і фахівець із соціальної роботи КЗ «Центр надання соціальних послуг» Олена Шумакова.

Під чай заходу мова йшла про можливість  стати патронатним вихователем, яка розглядається як альтернатива працевлаштуванню.

Ольга Руденко ознайомила  присутніх із вимогами законодавства щодо патронатних сімей, з обов’язковими умовами, яких необхідно дотримуватися патронатним вихователям. Розповіла про механізми та розмір державної підтримки таких сімей, що готові поділитися душевним теплом з дітьми, які мають ризик залишитися без батьківського піклування та потребують тимчасової підтримки.

Олена Шумакова підкреслила, що патронат над дитиною це професійна комплексна послуга, що передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах. Вона

поділилися історіями  з життя дітей в неблагополучних сім’ях, що викликало бурхливі емоції. Неможливо було без сліз слухати її  зворушливу розповідь. Були наведені й приклади сімей, які вже здійснюють догляд за такими дітками. Наприкінці зустрічі Олена запропонувала кожному з присутніх передати по ланцюжку саме важливе побажання.

Підсумки заходу підвела Людмила Думанська, яка висловила загальну думку всіх присутніх: «Кожна дитина має право бути щасливою.  А інститут патронату – це складова великої комплексної роботи з цього напрямку». Вона зорієнтувала тих, хто захоче стати патронатним вихователем,  звертатися до служби у справах дітей Вилківської міської ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь