ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ ІНФОРМУЄ

Дата: 20.04.2023 14:03
Кількість переглядів: 117

Фото без опису

Відповідно до Закону України "Про ідентифікацію та реєстрацію тварин" від 04.06.2009 №1445-VI проводиться ідентифікація усіх сільськогосподарських тварин, які утримуються у господарствах власників. Дія цього Закону поширюється на юридичних і фізичних осіб, які займаються розведенням та утриманням тварин, проводять їх продаж, забій, утилізацію, надають послуги штучного осіменіння та організовують виставки тварин. 

Відповідно до нормативно-правових актів з ідентифікації та реєстрації тварин кожна тварина (ВРХ, ДРХ) що народилася в господарстві, повинна бути ідентифікована двома бирками не пізніше семи днів від моменту її народження, але у будь-якому разі до вибуття з господарства. Ідентифікація племінних свиней відбувається не пізніше 60 днів від моменту народження тварини, але раніше, ніж вона залишить господарство. Товарні свині ідентифікуються при вибутті з господарства. Коні протягом року після народження, але раніше, ніж тварина залишить господарство. 

Процедура ідентифікації тварин дає право її власнику реалізувати молоко та м'ясо тварини (ВРХ, свиней, коней, овець), ставить за мету створення системи постійного контролю за станом здоров'я тварин та походження тваринницької продукції на всіх етапах обігу - від її виробництва до реалізації. Проводиться вона в лікарнях ветеринарної медицини за місцем утримання тварини. 

За порушення вимог законодавства (стаття 5 Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин") про ідентифікацію та реєстрацію тварин передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь