В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ ВІДБУВСЯ КОНГРЕС МІСЦЕВИХ ТА РЕГІОНАЛЬНИХ ВЛАД ПРИ ПРЕЗИДЕНТОВІ УКРАЇНИ

Дата: 21.09.2023 15:26
Кількість переглядів: 128

Фото без опису

Під головуванням заступника керівника Офісу Президента України Олексія Кулеби на території Ізмаїльського району відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад. Основним модератором заходу виступив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Також у заході взяли участь голови ОТГ Одещини, начальники РВА, урядовці, голова обласної ради та очільники департаментів ОВА та представники силових відомств.

Мета цього заходу - обговорення та формування спільної візії щодо шляхів вирішення нагальних проблем представниками місцевих і регіональних влад.

В рамках засідання учасники визначили головні потреби та пріоритетні питання, які потребують вирішення. Йшлося про збільшення пропускної спроможності автомобільної дороги М-15

«Одеса – Рені», збільшення проектних потужностей зрошувальних земель в Одеській області, необхідність запуску та відновлення виробничих процесів АТ «Одеський припортовий завод».

Також значну увагу було приділено питанням забезпечення якісною питною водою населених пунктів Ізмаїльського та Болградського районів, незадовільного стану системи водовідведення в м. Білгород-Дністровський та м. Кілія, необхідності будівництва біологічної очистки господарсько-побутових стічних вод у с Шабо.

Актуальним залишається й питання забезпечення населення сучасним медичним обслуговуванням. Під час засідання були розглянуті питання завершення будівництва амбулаторій загальної практики сімейної медицини в 3-х територіальних громадах Роздільнянського району, реконструкції лікарень та амбулаторій в Ізмаїльському районі і «Роздільнянської БПЛ» з реабілітаційним відділенням, створення на базі КНП «Кодимська лікарня» спеціалізованого центру постійного догляду за особами, які його потребують (особи з важкими пораненнями, ампутаціями, інвалідністю, громадяни похилого віку) тощо.

«Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України вже став ефективною платформою для відкритого діалогу у пошуку рішень важливих для країни питань. Напрацювання ініціатив та механізмів для їх вирішення. Провели плідну кількагодинну роботу. За результатами засідання сформовано перелік завдань, які необхідно реалізувати на Одещині», - заявив за підсумками зустрічі заступник голови Офісу Президента України Олексій Кулеба.

Підсумовуючи результати засідання, начальник обласної військової адміністрації Олег Кіпер ще раз наголосив на важливості постійного діалогу між усіма гілками влади.

«Тільки злагоджені дії влади, бізнесу і громадянського суспільства стануть запорукою зростання економічного потенціалу області, яке дозволить, в тому числі, відбудувати пошкоджену внаслідок ворожих атак інфраструктуру області і дасть поштовх для комплексного розвитку нашого регіону», заявив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Нагадаємо: Конгрес утворено 25 лютого 2021 року. В основі його роботи – завдання Президента України із налагодження тісної взаємодії центральних органів державної влади з органами місцевого самоврядування для напрацювання узгоджених рішень з метою підвищення якості життя людей в усіх регіонах держави.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь